Hastalıklarla Vücudun İçinde Mücadele Edecek Olan Mini Robotlar

Bilim insanlarının geliştirdiği robotlar, piezoelektrik yöntemini kullanarak hareket edebiliyor. Bilim insanları bu robotların hareketini kontrol ederek, insan vücuduna gönderilmesi ve hastalıkların iyileştirilmesini amaçlıyorlar.

Bilim insanları, hastalıkların tedavi edilebilmesi için yeni teknikler üzerinde çalışmaya devam ediyorlar. ABD'de bulunan Georgia Teknoloji Enstitüsü bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları, insan vücudunda kullanılabilecek olan küçük, titreşimli robotlar geliştirdiler. Bu robotlar, son dönemlerde pek çok alanda kullanılan üç boyutlu yazıcı teknolojileri kullanılarak üretildi ve piezoelektrik yöntemiyle çalışıyor.

Bilim insanlarının geliştirdiği bu "kıl robotlar", sadece 2 milimetre uzunluğunda ve sadece 5 miligram ağırlığında. Bu küçük yapılarına rağmen kıl robotlar saniyede 8 milimetre hareket edebilme yeteneğine sahipler. 

İşte Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde üretilen kıl robotlar:

Bilim insanlarının geliştirdikleri bu robotlar, vücut içerisinde rahatça hareket edebiliyorlar ancak bu hareket sadece tek yönlü oluyor. Bu da bilim insanlarının bu robotları diledikleri gibi kullanmalarının önüne geçiyor. Bilim insanları şimdi bu robotları geliştirerek her iki yönde de hareketin sağlanmasını amaçlıyorlar. 

Eğer bilim insanları amaçlarına ulaşarak bu robotun daha makul bir şekilde hareket etmesini sağlarlarsa, bu robotları vücut içerisine gönderecekler ve hastalıklar, bu robotlar kullanılarak tedavi edilecek.

Bilim insanları, geliştirdikleri bu robotlarla ilgili bir de tanıtım videosu hazırladılar. YouTube üzerinden yayınlanan o videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.