Yıllardır Mutfakta Asılı Bir Tablonun Değerinin 37 Milyon TL Olduğu Anlaşıldı

Paris'te yaşayan yaşlı bir kadın, yıllardır mutfağında asılı olarak duran bir tablonun değerini öğrenmek için uzmanlara danıştı. Tablo üzerinde inceleme yapan uzmanlar, bu tablonun 13. yüzyıldan kaldığını ve değerinin 6 milyon euro olduğunu tespit ettiler. Kimliği açıklanmayan kadın, sahip olduğu tabloyu önümüzdeki ay açık arttırmayla satışa çıkartacak.

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan bir olay, evlerinizdeki tablolara bundan sonra daha dikkatli bir şekilde bakmanıza neden olabilir. Çünkü yaşlı bir kadının evinin mutfağında yıllardır asılı duran bir tablonun aslında 13. yüzyıla ait olduğu ve değerinin 6 milyon euro (yaklaşık 37 milyon TL) olduğu ortaya çıktı. İsmi açıklanmayan yaşlı kadın, sahip olduğu tabloyu önümüzdeki ay açık artırma usulüyle satacak.

İddialara göre yaşlı kadın, sahip olduğu tablonun değerli olduğunu biliyordu ancak ne kadarlık bir değerinin olduğundan emin değildi. Tablonun net değerini öğrenmek için bölgedeki uzmanlardan yardım alan yaşlı kadın, bu sayede 6 milyon euroluk servetin sahibi olmuş oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan sanat uzmanı Eric Turquin, tablonun orijinal olduğunun kesinleştiğini söyledi.

İşte 37 milyon TL değerindeki o tablo

Konuyla ilgili araştırma yapan uzmanlar, bu tablonun 13. yüzyılın Rönesans dönemi öncesi ressamlarından Cenni di Pepo olarak da bilinen Cimabue'ye ait olan "İsa ile Alay" olduğunu tespit ettiler. Laboratuvarlarda yapılan testlerle de bu tablonun 13. yüzyıldan kalmış olduğu doğrulanmış oldu.

Önümüzdeki ay düzenlenecek olan açık artırmayla tablo satışa çıkartılacak ve en az 6 milyon euro karşılığında yeni sahibine verilecek.