Yeni Call of Duty Oyununun Modern Warfare 3 Olabileceği İddia Edildi: İşte Çıkış Tarihi de Dahil Oyundan İlk Bilgiler!

26
6
2
1
0
Bu yıl içerisinde piyasaya sürülecek Call of Duty oyunu ile ilgili ilk bilgiler gelmeye başladı. Sektör kaynaklarının iddiasına göre yeni oyun, birkaç ay sonra ilk kez tanıtılacak, yılın sonuna doğru da piyasaya sürülecek. Öte yandan oyunun Modern Warfare III olacağı da iddia edildi.

Video oyun dünyasının önemli isimlerinden Activision, 2019 yılında bir açıklama yapmış ve her yıl yeni bir Call of Duty oyununun piyasaya sürüleceğini duyurmuştu. Sözünde duran şirket, geçtiğimiz yıllarda bu seri için birer oyun yayınladı. Hal böyle olunca oyuncular, 2023 yılında piyasaya sürülecek yeni Call of Duty oyununu merak etmeye başladılar.

Son günlerde ise konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Birkaç gün önce Insider Gaming'de yer alan bir habere göre Activision, yeni oyun için çalışmaları genel olarak tamamladı. Kaynaklar, oyunun çıkış tarihinin de belli olduğunu ileri sürmüştü. Öte yandan bugün ise oyunun ismi ve konusuyla ilgili iddialar ortaya atıldı.

Call of Duty 2023, ağustos ayında duyurulacak!

call-of-duty-2023

İddialara göre Activision, yeni CoD'u 1 Ağustos'ta resmen duyuracak. Insider Gaming kaynaklarına göre yeni oyun, ya bir COD NEXT etkinliğinde ya da Call of Duty Black Ops Cold War ile Vanguard da olduğu gibi, ücretsiz hayatta kalma oyunu Call of Duty: Warzone'da ortaya çıkacak.

Yeni Call of Duty oyunu için ortaya çıkan bazı önemli tarihler şöyle:

  • PS ekosistemi için ilk beta: 6-10 Ekim 2023
  • Tüm platformlar için ilk beta: 12-16 Ekim 2023
  • Tüm platformlar için erken erişime çıkış: 2 Kasım 2023
  • Tüm platformlar için resmi çıkış: 10 Kasım 2023

Call of Duty 2023'ün Modern Warfare III olacağı söyleniyor

Dün yine Insider Gaming'ten Tom Henderson tarafından ortaya atılan bir iddia, oyunun isminin ne olabileceğini de gösterdi. İddiaya göre yeni CoD oyunu Modern Warfare III olarak adlandırılacak. Bu da 2022'de çıkan Modern Warfare II'nin devamıyla karşılaşabileceğimizi ortaya koyuyor. Öte yandan oyunun Sledgehammer Games tarafından geliştirildiği de ifade edildi. Ancak serinin diğer üyelerinde olduğu gibi geliştirme sürecine birçok diğer Call of Duty stüdyosunun destek verdiği de eklendi.

Daha önce dolaşan söylentiler, Call of Duty 2023'ün Modern Warfare II'ye gelecek büyük bir DLC olabileceğini öne sürüyordu. Ancak sonrasında bu değişti ve tamamen yeni bir oyunun çıkış yapacağı konuşulmaya başladı. Insider Gaming'e göre yeni CoD oyunu, hikâye, multiplayer ve zombi modu içeren tamamen yeni bir yapım olacak. Ayrıca oyun, yeni battle royale haritasıyla da gelecek. 

Eğer bu haberler gerçekse Activision'dan beklenmedik bir hamleyle karşılaşabileceğimizi gösteriyor. Oyun devinin, daha öncelerde Call of Duty oyunlarından hemen bir yıl sonra devam oyunu çıkarma alışkanlığı yoktu. Örneğin 2019'da çıkan Modern Warfare'in devamı, 2022'de gelmiş, araya Vanguard ve Black Ops Cold War gibi yapımlar girmişti. 

Haberimizde özellikle vurguladığımız gibi; tüm bunların birer iddiadan ibaret olduğunu unutmamak lazım. En net bilgiler için Activision tarafından yapılacak açıklamayı beklemek gerekiyor.

Kaynak : https://insider-gaming.com/modern-warfare-3-call-of-duty-2023/
26
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
6
2
1
0