Webtekno Gizlilik Bildirimi: Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

Webtekno, tüm internet kullanıcılarının kişisel bilgilerin nasıl kullanılıdığına ve paylaşıldığına yönelik endişelerin farkındadır. Webtekno bu konuda kendisine güvenen kullanıcılarına teşekkür eder; görüş, öneri ve şikayetlerini iletmek isteyen kullanıcılarını [email protected] adresi üzerinden iletişim kurmaya davet eder.

Webtekno, www.webtekno.com alan adına sahip web sitesi ve Webtekno adıyla Apple App Store, Google Play Store ve Huawei App Gallery mağazalarında yayınlanan mobil uygulamalarda; bilim, teknoloji ve popüler kültür hakkında haber, dosya konuları, video, inceleme içerikleri paylaşır, böylece güncel ve seçkin konular hakkında kitlelere bilgi vermeyi ve tanıtım yapmayı hedefler.

1. Kişisel bilgilerin sorumluları:

Webtekno markasıyla yayın yapan web sitesi ve Webtekno mobil uygulamaları aracılığıyla toplanan ve işlenen kişisel bilgilerin sorumlusu; Kazımdirik Mahallesi, 392/9 Sokak. No. 2 / Bornova, İzmir adresinde bulunan İzmo Bilişim Reklam Pazarlama TİC. LTD. ŞTİ’dir. Metnin geri kalanında İzmo Bilişim bünyesinde faaliyetleri yürütülen iş bu web sitesi webtekno.com ve Webtekno mobil uygulamaları “Webtekno” adıyla, İzmo Bilişim Reklam Pazarlama TİC. LTD. ŞTİ. ise “İzmo Bilişim” adıyla anılacaktır. Ayrıca Webtekno internet sitesine ve mobil uygulamalarına erişim sağlayıp üye olanlar “kullanıcı”, üye olmayanlar ise “ziyaretçi” olarak tanımlanacaktır.

2. Webtekno, ziyaretçi ve üye kullanıcıları hakkında hangi kişisel bilgileri topluyor?

Kişisel bilgiler, Webtekno.com web sitesinde ve mobil uygulamalarında sunulan içeriklerin kalitesini artırmak, web sitesi ile düzenli olarak iyileştirmek, web sitesinin kullanıcı deneyimini daha iyi bir hale getirmek ve reklamları düzenlemek amacıyla toplanmaktadır. Toplanan kişisel bilgi türleri aşağıdaki gibidir:

Kullanıcı tarafından paylaşılan bilgiler: Webtekno ile paylaşılan tüm kişisel bilgiler toplanır ve saklanır. Webtekno’ya üye olan kullanıcıların belirttikleri e-posta, isim ve soyad, kullanıcı adı bilgileri kullanıcı tarafından sağlanır. Bu bilgileri sağlamayan kullanıcılar, Webtekno’nun içerik servis ve hizmetlerinden faydalanabilirler, ancak mecra içerisinde yer alan özelliklerin tamamına ulaşamayabilirler.

Otomatik bilgiler: Webtekno internet sitesinde, bir çok internet sitesi gibi çerezler ve diğer tekil tanımlayıcıları kullanılır. Tarayıcılar ya da mobil uygulama üzerinden Webtekno’ya erişim sağlandığında kullanıclara ait belirli bilgi türlerini elde edilir. Bu bilgilere “12. Webtekno Tarafından Toplanan Bilgilere Örnekler” bölümünden ulaşılabilir. Ayırca toplanan çerezler hakkındaki detaylı bir listeye Webtekno Aydınlatma Metni üzerinden ulaşılabilir.

3. Webtekno, kişisel bilgilerinizi hangi amaçla toplar ve işler?

Kişisel bilgiler, Webtekno ziyaretçi kullanıcı ve üye kullanıcılarına daha iyi içerik hizmeti sunmak, Webtekno’yu yürütmek ve geliştirmek amacıyla işlenir. Bu amaçlar şunları kapsar:

Webtekno içeriklerinin sunulması: Kişisel bilgiler; ziyaretçi ve kullanıcılara, Webtekno haber sitesinde etkileşime geçtiği içerikle ilgili olarak bağlantılar sunmak amacıyla, açık şekilde rızası istenerek toplanır.

Webtekno içerik servislerindeki sorunların giderilmesi ve geliştirilmesi: Webtekno web sitesi ve mobil uygulamalarında yayınlanan içeriklerin ziyaretçi ve kullanıcıya ulaştırılması için kullanılan teknik altyapıyı geliştirme ve iyileştirme amaçlarıyla veriler toplanabilir ve işlenebilir.

Öneriler ve kişiselleştirme: Webtekno’ya üye olan kullanıcılar, üye olmayan ziyaretçilere kıyasla web sitesinde ve mobil uygulamada yer alan içerikleri kişiselleştirilmiş bir şekilde tüketme, seçtikleri kullanıcı adıyla bu içeriklere yorum yapma, yorum yapan diğer kullanıcılara yanıt verme ve diğer şekillerde içerikler, yorumlar ve diğer kullanıcılar ile etkileşime girme şansına erişirler. Aynı zamanda Webtekno üyeleri, kişisel ilgi alanlarına göre içerik önerileri ve mobil uygulama bildirimleri alabilirler.

Tanıtımlar: Webtekno, içeriklerle etkileşimlerine ve ilgi alanlarına göre üye olan ya da olmayan tüm kullanıcılarına, çeşitli ürün ve hizmetlerle ilgili tanıtımları göstermek için kişisel verileri işler. İlgi alanına bağlı tanıtımlar, kişileri doğrudan tanımlayan (isim ya da e-posta adresi gibi) bilgilerle yapılmaz. Ancak Webtekno, bu bilgilerle web sitesinde yer alan, haber ve içerikleri -kullanıcının da onayını alarak- bildirme hakkına sahiptir.

Hukuki yükümlülüklere uyum: Webtekno, belirli durumlarda kişisel bilgileri yasalara uyabilmek için toplar ve işler. Örneğin; Kişisel hak ve özgürlüklere ilişkin yapılan bir suistimal, kişi ya da kuruma yönelik hakaret gibi suçlarda eğer mağdur taraf hukuki yollara başvurur, mahkemeler suçlanan kullanıcının kişisel bilgilerini talep ederse bu bilgiler, suçlamanın niteliğine göre resmi makamlarla paylaşılabilir.

Kullanıcılar ile iletişim kurulması: Webtekno, sadece üye olan kullanıcıların e-posta ve isim bilgilerini saklar ve işler. Bu kullanıcılara ait e-posta bilgisi üzerinden kendileriyle sadece içeriklerin sunulması amacıyla iletişime geçilir.

Kullanıcı rızasının istendiği diğer nedenler: Webtekno bünyesinde gerçekleştirilmesi planlanan, ilgili resmi makamlardan onayı alınmış online etkinlik ve hediye gönderimleri için katılım yapan kullanıcıların rızası istenir. Bu tür etkinliklerde toplanan veriler ile test içerikleri veya hediye dağıtımları için elde edilen bilgiler yine kullanıcı rızasıyla Webtekno hizmetlerini iyileştirmek ve geliştirmek için kullanılır.

Çerezler ve diğer tanımlayıcılar: Kullanıcıların içerik deneyimini geliştirmek, Webtekno’yu nasıl ve hangi koşullar altında kullandıklarını anlayarak gerekli iyileştirmeleri yapmak, ilgili reklam ve tanıtımları gösterebilmek için çerezler ve benzeri araçlar kullanılır. Onaylı üçüncü taraflar da bu araçları tanıtım gösterimlerimize bağlı olarak kullanır. Kullanıcılar Webtekno Çerez Bildirimi’ne buradaki bağlantıdan ulaşabilir, çerez tercihlerini Çerez Tercihleri sayfasından yönetebilirler.

4. Webtekno kişisel bilgileri paylaşıyor mu?

Webtekno’ya üye olan ya da olmayan tüm kullanıcıların kişisel bilgileri, şirketin önemli bir parçasıdır ve kişisel bilgiler başkalarına satılmaz. Webtekno.com ve Webtekno mobil uygulamaları, kullanıcılara ait kişisel bilgileri sadece aşağıdaki şekilde ve İzmo Bilişim Reklam Pazarlama TİC. LTD. ŞTİ tarafından kontrol edilen Gizlilik Bildirimi’ne tabi olan ve veya en az bu Gizlilik Bildirimi’nde düzenlenen korumaları içeren uygulamaları benimseyen iştirakler ile paylaşır.

Reklam çalışmaları ve tanıtımlar: Webtekno adına İzmo Bilişim Reklam Pazarlama TİC. LTD. ŞTİ reklam veya tanıtım anlaşması yapabilir. Bu anlaşmalar sonucunda Webtekno web sitesi ve mobil uygulamalarında, otomasyona tabi ya da “advertorial” reklam ve tanıtımlar yayınlanır. Ancak Webtekno, kişisel bilgilerin reklam amaçlı kullanımında oldukça hassastır. Öyle ki bu anlaşmalarda kullanılan kişisel bilgiler, bu Gizlilik Bildirimi’ne tabi olmaya devam eder. Webtekno, en az bu Gizlilik Bildirimi’ndeki korumaları içeren ve Webtekno adına İzmo Bilişim Reklam Pazarlama TİC. LTD. ŞTİ kontrol edilen Gizlilik Bildirimi’ne sahip üçüncü kişilerle reklam veya tanıtım anlaşmaları yapmaya özen gösterir. Özetle Webtekno, reklam ve tanıtım işbirliklerinde kullanılacak kişisel verileri en az kullanıcıları kadar hassas şekilde korur, önlem alır; ihlal şüphesi durumunda herhangi bir reklam ve tanıtım anlaşması yapmaz.

Üçüncü taraf tanıtımları ve diğer sitelere linkler: Webtekno içerikleri ve sayfalarında üçüncü taraf tanıtımlarına veya diğer internet sitelerine ve uygulamalarına ait linkler yer alabilir. Kullanıcılar bu linkler ile etkileşime geçtiklerinde linklerin sahibi olan üçüncü taraflar; sağladıkları içerikler, hizmetler ve tanıtımlar aracılığı ile kullanıcı bilgilerini toplayabilirler.

Üçüncü taraf tanıtım hizmetlerinin kullanımı: Webtekno, üye olan ya da olmayan tüm kullanıcılarına Webtekno ve içerikleriyle ilgili tanıtımları, daha yararlı ve ilgili sunabilmeleri, bu tanıtımların verimliliğini ölçebilmeleri adına tanıtım şirketlerine bilgi sunar. Bu bilgiler arasında kullanıcıları doğrudan tanımlayacak isim ve e-posta gibi bilgiler kesinlikle yer almaz. Bunun yerine çerezler ve çeşitli cihaz tanımlayıcı entegre yazılımlar ya da üçüncü parti sistemler kullanılır. Örneğin Webtekno mobil uygulamasını indiren kullanıcıların ‘Webtekno mobil uygulamasını indirmeye yönlendiren’ tanıtımlar görmemelerini sağlamak adına bu işlemle ilgili tanımlayıcılar paylaşılır.

İş devirleri: Webtekno adına İzmo Bilişim Reklam Pazarlama TİC. LTD. ŞTİ diğer işletmeleri veya hizmetleri satabilir ya da satın alabilir. Bu tür işlemlerde kişisel bilgiler devredilen iş varlıklarından birisi olarak kabul edilir. Ancak her iki durumda da kişisel bilgiler, bu Gizlilik Bildirimi’ne tabi olmaya devam eder. Bununla birlikte Webtekno.com’un veya varlıklarının tamamının satın alınması gibi bir durumda kullanıcıların kişisel bilgileri de aktarılan varlıklardan biri olacaktır.

Webtekno’nun, kullanıcılarının ve üçüncü kişilerin korunması: Webtekno’nun, kullanıcılarının veya iş ortakları dahil üçüncü kişilerin haklarını ve güvenliğini korumak için uygun olduğu düşünüldüğünde, hesap bilgileri ve diğer kişisel bilgiler açıklanabilir. Buna dolandırıcılığa karşı koruma sağlamak adına yapılabilen bilgi alışverişi de dahildir.

5. Kişisel bilgiler ne kadar güvende?

Webtekno web sitesi ve mobil uygulamaları kullanıcı gizliliği ve güvenliği gözetilerek geliştirir ve geliştirmeye devam edecektir.

  • Verilerin iletimi sırasında kişisel bilgilerinizin güvenliğini korumak için şifreleme protokolleri ve yazılımları kullanıyoruz.
  • Kişisel bilgilerin toplanması, saklanması ve açıklanması ile ilgili fiziksel, elektronik ve idari tedbirler alınır. Webtekno, güvenlik prosedürleri gereği, kullanıcılarla ilgili kişisel bilgileri ifşa etmeden önce kimliklerini doğrulamalarını talep edebilir.
  • Kullanıcıların şifrelerini, bilgisayarlarını, cihazlarını ve uygulamalarını yetkisiz erişime karşı korumaları önemlidir. Webtekno üyesi olan kullanıcılara, hesapları için diğer çevrim içi hesaplarında kullanmadıkları ayrı bir şifre kullanmaları önerilir. Eğer kullanıcılar ortak bir bilgisayardan Webtekno hesaplarına erişim sağlamışlarsa, kullanımı bitirdikten sonra oturumlarını kapatmaları tavsiye edilir. Ortak bilgisayar ya da cihazdan erişim sağladıktan sonra oturumlarını kapatmayı unutan kullanıcılar, hesaplarına kişisel cihazlarına erişim sağladıktan sonra daha önce oturum açtıkları cihazlardan çıkış yapabilir, çıkış yapılması için [email protected] adresine ulaşabilirler.

6. Kullanıcılar hangi bilgilere erişebilirler?

Üye olan kullanıcılar: Webtekno internet sitesini ve mobil uygulamalarını üye olarak kullanan kullanıcılar, site ve mobil uygulamada yer alan Hesabım bölümünden isimleri, e-posta adresleri, kullanıcı adları, profil resimleri gibi kişisel bilgilerin yanısıra daha önce ziyaret ettikleri, etkileşim kurdukları içeriklere ulaşabilirler.

7. Kullanıcıların hangi seçenekleri ve hakları var?

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca, Şirketimize başvurarak kişisel verileriniz hakkında aşağıdaki konulara ilişkin taleplerde bulunabilirsiniz:

  • Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verilerinin işlenme amacı ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Kişisel verilerinin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme,
  • Kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kişisel verilerinin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde bunların silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen kişisel verilerinin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle veri sahibinin aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi aşağıda düzenlenen yöntemlerle iletmeniz durumunda şirket talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde sonuçlandıracaktır.

Webtekno kullanıcıları, diledikleri zaman kişisel bilgilerinin nasıl toplandığı ve işlendiğine ilişkin görüş, öneri ve itirazlarını [email protected] adresi üzerinden iletişime geçerek iletebilirler. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik bilgi alma ya da diğer talepler için ileteceğiniz başvurunuzda;

  • Adınızın, soyadınızın ve başvuru yazılı ise imzanızın,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numaranızın, yabancı iseniz uyruğunuzun, pasaport numaranızın veya varsa kimlik numaranızın,
  • Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numaranızın,
  • Talep konunuzun,

bulunması zorunlu olup varsa konuya ilişkin bilgi ve belgelerin de başvuruya eklenmesi gerekmektedir. Yazılı olarak yapmak istediğiniz başvurularınızı, gerekli belgeleri ekleyerek veri sorumlusu olan şirketimizin Kazımdirik Mahallesi, 392/9 Sokak. No. 2 / Bornova, İzmir adresine posta yoluyla gönderebilirsiniz. E-posta yoluyla yapmak istediğiniz başvurularınızı [email protected] e-posta adresine veya +90 (232) 344 00 47 no’lu telefondan ulaşarak yapabilirsiniz. Ancak, telefonla yapılan başvurularda kimlik teyidi yapılmadan kişisel bilgi verilmesi KVKK kapsamında mümkün değildir. Ayrıca belirtmek isteriz ki

  • Yukarıda da belirttiğimiz gibi Webtekno üyesi olmayan ve ziyaretçi sıfatındaki kullanıcılar, üyelere sunulan çeşitli etkileşim olanaklarından faydalanamazlar. Ayrıca üyeler, kişisel bilgilerinin kullanımına ilişkin şart ve koşulları kabul ederek Webtekno üyesi olarak tanımlanırlar.
  • Webtekno üyeleri, üye olduktan sonra benzersiz kullanıcı adlarını, e-posta adreslerini, isim ve soyadlarını değiştirebilirler. Bu değişimin ardından kullanıcıya ait eski bilgiler silinir.
  • Webtekno’dan e-posta ya da mobil uygulama bildirimi almak istemeyen üye kullanıcılar, bu ayarları internet sitesi ya da mobil uygulama ayarlarından değiştirebilirler.
  • Tarayıcı tabanlı web sitesi bildirimlerini açan ve daha sonra bu bildirimleri kapatmak isteyen üye ya da üye olmayan kullanıcıların da bildirimlerin iptali için tarayıcılarındaki ilgili ayarları düzenlemeleri gerekir.
  • Çoğu tarayıcıdaki Yardım özelliği, tarayıcınızın yeni tanımlama bilgilerini kabul etmesini nasıl önleneceğini, yeni bir çerez alındığında tarayıcının bunu kullanıcıya nasıl bildireceğini ve çerezlerin toplu olarak nasıl devre dışı bırakılacağını açıklar. Çerezler, kullanıcıların Webtekno’daki bazı temel özelliklerinden yararlanmalarına olanak sağladığı için çerezlerin açık bırakılması tavsiye edilir. Örneğin çerezler devre dışı bırakıldığında bir üye kullanıcı ya da ziyaretçi, daha önce tüketiği bir içeriğin tüketilip tüketilmediğini anlayamaz. Üyelerin bu sayfaları ziyaret edip etmedikleri profillerinde gözükmeyebilir.
  • Webtekno internet sitesindeki gezinme aktivitelerinin kullanıcı hesaplarıyla ilişkisini kesme istekleri için hesaptan çıkış yapılması ve tarayıcı ayarlarından çerezlerin devre dışı bırakılması tavsiye edilir.
  • Webtekno ziyaretçi ve kullanıcıları, site ve mobil uygulama deneyimini iyileştirmek için diledikleri zaman [email protected] e-posta üzerinden görüş, öneri ve şikayetlerini iletebilirler.
  • Kişisel bilgilerinizin işlenmesine yönelik bir iptal talebi alındığında Webtekno, talebi ileten kullanıcının kişisel verilerini toplamayı ve işlemeyi durdurur.

Yukarıdaki haklar haricinde kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenme, nasıl işlendiği hakkına bilgi talep etme, işlenme amacını öğrenme, kişisel verilerin silinmesini isteme, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme, kişisel verilerin hukuka aykırı kullanıldığı tespiti üzerine zarara uğrama halinde bu zararın giderilmesi hakları tüm Webtekno üye kullanıcıları ya da üye olmayan ziyaretçilerine aittir.

8. Çocukların Webtekno kullanmalarına izin veriliyor mu?

Webtekno, tüm yaş grubundan ziyaretçilere uygun içerik servisi sunan bir oluşumdur. Ancak 18 yaşından küçük olanlar Webtekno üyesi olamaz, sadece üye olmayan ziyaretçi sıfatıyla internet sitesini ya da mobil uygulamayı kullanabilirler.

9. Webtekno ziyaretçi ve kullanıcılarının kişisel bilgilerini ne kadar süreyle saklar?

Webtekno internet sitesi ve mobil uygulamalarına erişim sağlandıktan sonra yayınlanan tüm içeriklere erişim ücretsizdir, erişim sağlayan kişinin içeriklere ulaşabilmesi için üyelik şartı sunulmaz. Üyelik isteğe bağlıdır. Üye olan kullanıcılar, üye olurken tercih ettikleri kullanıcı isimleriyle internet sitesi ve mobil uygulamalarda yorum yapma, içeriklere veya diğer yorumlara karşılık etkileşime girme, içerikleri kaydetme, puanlama, derecelendirme gibi haklara sahip olur. Üye olmayan ziyaretçiler ise üyelere sunulan bu özelliklerden yararlanamazlar. Özetle; Webtekno internet sitesi ve mobil uygulamalara erişim sağlayanlar iki farklı gruba dahil olurlar; üye olmayanlar ziyaretçi, üye olanlar kullanıcı şeklinde sınıflandırılır.

Ziyaretçi verilerinin saklanma süresi: Ziyaretçiler, kullandıkları tarayıcılarda yaptıkları çerez tercihlerine bağlı olarak, pek çok internet sitesinde de olduğu gibi kişiyi doğrudan tanımlamayacak veriler sağlar. Bu verilerin saklanma süresi çerez türüne göre değişiklik göstermektedir. Hangi çerez türünün ne kadar süreyle saklandığına ilişkin detaylı bilgiye … üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kullanıcı verilerinin saklanma süresi: Webtekno’ya üye olan kullanıcılar, üyelik aşamasında kişiyi doğrudan tanımlayan isim soyad ve e-posta adresi bilgilerini verirler. Bu bilgiler, kullanıcılar talep etmediği sürece silinmez ve Webtekno’nun veri tabanında güvenle korunmaya devam eder. Hesaplarına uzun süre giriş yapmayan kullanıcıların bilgileri de belirli bir süre sonra silinmez, yine kullanıcıların ulaşması beklenir. Ayrıca unutulma hakkını kullanmak isteyen kullanıcılar, tüm bilgilerinin silinmesini talep edebilirler. Bu talepler için kullanıcıların [email protected]com adresine isim soyad, kullanıcı adı ve e-posta adresi bilgilerini, hesap silinme talepleriyle birlikte göndermeleri yeterlidir.

Üçüncü tarafların kullanıcı ve ziyaretçi verilerini saklama süresi: Webtekno’nun kişisel bilgilerin gizliliğine ilişkin hassas tutumu “4. Webtekno Kişisel Bilgileri Paylaşıyor mu?” başlığı altında detaylıca açıklanmıştır. Webtekno ziyaretçi ve kullanıcıdan edinilen kişisel bilgileri, hiçbir şart ve koşul altında üçüncü taraflara satmaz, pazarlama ve tanıtım süreçlerine dahil etmez. Ancak anlaşma sağlanan üçüncü taraflarla yapılan tanıtım çalışmaları sırasında, reklam otomasyonları ya da “advertorial” içeriklerde söz konusu üçüncü tarafa ait linkler bulunur. Bu linklerle etkileşime geçen ziyaretçi ve kullanıcıların bilgileri, söz konusu üçüncü tarafın sorumluluğu altındadır. Bu noktada Webtekno’nun en az bu Gizlilik Bildirimi kadar hassas şart ve koşullara sahip üçüncü taraflarla anlaşma yaptığı, bu sayede kendi ziyaretçi ve kullanıcılarının da güvenliğini korumak için önlem aldığı hatırlanmalıdır.

10. Hukuki sebepler:

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na göre kişisel verileri işleyebilmek için hukuki sebeplerin bulunması şarttır. Webtekno’nun kişisel verilerin işlenmesine yönelik hukuki sebepleri, kullanım amacına göre değişiklik göstermektedir:

  • Meşru menfaatimiz ve kullanıcıların faydası: İzmo Bilişim Reklam Pazarlama TİC. LTD. ŞTİ kar amacı güden ticari bir işletmedir ve Webtekno bu işletmenin bir markası olarak faaliyet gösterir. Webtekno’yu geliştirirken, güvenliğinizi korurken, hile ve dolandırıcılıkları önlemeye çalışırken hukuki olarak verileri işleme hakkı bulunur.
  • Rızanız: Verilerin işlenmesi için özel olarak kullanıcılarla iletişime geçilmesi ve rızalarının alınması halinde hukuki olarak verilerin işlenmesi hakkı bulunur. Kullanıcılar diledikleri zaman verilerin işlenmesine yönelik rızalarını geri çekebilir, böyle bir durumda ilgili rızayı geri çeken kullanıcıya ait verilerin işlenmesi durdurulur.
  • Verileri kullanma amacımıza göre değişebilen bu ve diğer hukuki sebepler Webtekno’ya ‘hukuki olarak verileri işleme hakkı’ verir.

11. İletişim, bildirimler ve değişiklikler için Webtekno ile iletişim kurma:

Webtekno’daki gizlilik uygulamalarına ilişkin herhangi bir endişe duyan, veri sorumlularımız ile iletişime geçmek isteyen kullanıcılar ayrıntılı bir açıklama yazarak bu taleplerini [email protected] adresine e-posta yoluyla iletebilirler. Webtekno yetkilileri yaşanan sorunu çözmek için çalışmakla yükümlüdür. Bu yükümlüler, resmi olarak İzmo Bilişim Reklam Pazarlama TİC. LTD. ŞTİ çalışanıdır ve bu kuruluşu temsil eden gerçek kişilerdir.

İşimiz sürekli olarak değişmektedir ve Webtekno Gizlilik Bildirimi metni de buna uygun olarak değişir. Son değişiklikleri görmek için Webtekno internet sitesinin sık sık kontrol edilmesi gerekir. Aksi belirtilmediği takdirde, güncel Webtekno Gizlilik Bildirimi, kullanıcı ve hesabı hakkında Webtekno’nun sahip olduğu tüm kişisel bilgiler için geçerlidir. Webtekno ekibi, Webtekno tarafından verilen sözlerin arkasındadır ve Webtekno, etkilenen kullanıcılarının rızası olmadan, geçmişte toplanan kişisel bilgileri daha az korunur hale getirecek şekilde politikalar ve uygulamaları asla esaslı bir şekilde değiştirmeyecektir.