Google'dan Android'cilere Üvey Evlat Muamelesi Yapan Apple'a "Elma Yemeli" Diss

33
10
1
1
1
Google, sosyal medya kanallarından yaptığı paylaşımlarda Apple'a yönelik önemli bir talebini dile getirdi. Şirket, Apple'dan Android ve iPhone kullanıcılarını iMessage'da ayırmamaya, modern teknolojilere geçmeye çağırdı.

Android telefon ve Apple telefon kullanıcıları arasında yıllardır süren kavga, aynı zamanda her iki şirket tarafından da zaman zaman gündeme getiriliyor. Özellikle Apple’ın iPhone kullanıcılarına karşısındaki kişinin Android telefon kullandığını söylemek için geliştirdiği özellikler, aslında uzun zamandır da Google’ın tepkisini çekiyor.

Bugün ise Google çok daha büyük ve iddialı bir yola giderek doğrudan tüm sosyal medya kanallarından Apple’a bir çağrıda bulundu. Google’ın çağrısı, Android’den iPhone’lara gönderilen mesajların yeşil ve videoların bulanık olması hakkındaydı. Şirket, yaptığı paylaşımlardan birinde Apple’a kelimenin tam anlamıyla ‘yağdırdı’. 

"90'lı yılların teknolojisini bırakın, modern teknolojiye geçin":

apple google

Google, hem internet sitesi hem de sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda Apple’ı halen SMS ve MMS teknolojilerine takılı kalmakla suçladı. Bu teknolojilerin 90’lı yıllarda çıktığını söyleyen şirket, Apple’a günümüz standardı ‘Rich Communication Services (RCS)’ teknolojisine geçmesini söyledi. Şirket, bunun yalnızca iMessage’daki ‘yeşil/mavi mesaj ayrımını’ gidermeyeceğini, aynı zamanda çapraz mesajlaşmadaki uçtan uca şifreleme ve daha pek çok yaygın sorunu gidereceğini ifade etti.

"Mesajlaşma insanları bir araya getirmeli, ayırmamalı" diyen Google, insanların hangi telefonu kullandığının fark etmemesi ve her şeyin olduğu gibi çalışması gerektiğini savundu. Şirketin sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ise şu şekildeydi:

“Grup sohbetinde yeşil balon mu mavi balon mu tartışması yaptıysanız elinizi kaldırın. Arkadaşlarla mesajlaşmak karmaşık olmamalı. Bu yüzden Apple'ın ‘Mesajı Alma’ zamanı geldi.”

“Yeşil balon vs. mavi balon. Neden böyle bir şey var? Şöyle ki, Apple SMS ve MMS kullanıyor. Hani hatırlarsınız, 90’lardan kalan teknoloji. Müşterileri Apple küresi dışında başka biriyle iletişim kurmaya kalktığında onları düşük çözünürlüklü videoya, şifresizliğe ve ‘okundu’ bilgisizliğine sınırlayan teknoloji. Bu *****!

Şimdi şunu anlayalım, RCS ya da Rich Communication Services, mobil dünyanın çoğu tarafından kabul gören modern standart, Apple hariç. RCS, iMessage’ın yapabileceği her şeyi yapabiliyor, Apple cihazları dışında. Apple, Android mesajlarında SMS’in yerine RCS’i kabul edebilir ve bu Apple cihazlarıyla mesajlaşmayı hiç etkilemez. Sonra da bunu [bulanık video] geçmişte bırakır. 

Kimse hangi telefonu kullandığını bilmemeli. Her şey olduğu gibi çalışmalı. Apple, sadece Farklı Düşünmek (Apple’ın sloganı Think Different’a gönderme) ve kendi müşterilerinin deneyimini düşürmeyi durdurmak zorunda. 

Dolayısıyla Android arkadaşlarınızı ‘grup sohbetini mahvetmekle’ suçlamayı bırakın. Bunun için ‘zeka küplerini’ suçlayabilirsiniz. (Ardından elmayı ısırıyor).”

Peki Apple, Google’ın talebine cevap verir mi? Pek de ihtimal dahilinde gözükmüyor..

apple

Apple ve Google arasındaki iMessage kavgası aslında uzunca bir süredir devam ediyor. Google, geçmişte de halka açık bir şekilde Google’ı iMessage’da Android ve Apple cihazlar arasında ayrım yapmakla suçlamış ve Apple kullanıcılarının desteğini istemişti. Öte yandan Apple, yakın zamanda iMessage’ı pek de değiştirmekten yana olmadığını göstermişti.

Şirket, Nisan 2021’de sadece Apple’a özel olan ve kullanıcılarını gerçek anlamda bir çatı altına koyan iMessage’ı Android’e getirmenin kendisine zarar vereceğini paylaşmıştı. Bu da Apple’ın aslında iMessage’da Androidçileri dışlamaya ve ‘farklı’ göstermeye devam etmek istediğini göstermişti.

Tabii Apple’ın en büyük değerlerinden birisi de aslında kullanıcılarını ‘özel hissettirmek’ idi. Apple’ın bu konuda en ‘başarılı’ olduğu iMessage’da işlerin değişmesi de aslında temelde bu yüzden pek de mümkün gözükmüyor.

33
10
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
33
10
1
1
1