Jeff Bezos, Uzaya Çıktıktan Hemen Sonra Amazon Müşterilerine Teşekkür Etti: Parasını Siz Ödediniz

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, dün gerçekleştirdiği uzay yolculuğu ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. 20 Temmuz'un en güzel gün olduğunu söyleyen Bezos, Amazon müşterilerine de teşekkür etti. Peki Bezos, Amazon kullanıcılarına neden teşekkür etmişti?

Dün sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, eski Amazon CEO'su Jeff Bezos'un uzaya yaptığı yolculuktan bahsetmiştik. Dünyanın gündemine oturan bu yolculuğun en önemli yanı, tamamen sivillerden oluşan bir grup insanın pilot olmadan uzaya gitmiş oluşuydu. Şimdi tarihi olayla ilgili bir açıklama yapan Bezos, Amazon müşterilerine teşekkür etti. Peki neden?

Jeff Bezos tarafından yapılan açıklamalarda, bu özel seyahatin Amazon müşterileri tarafından maddi anlamda mümkün kılındığı belirtildi. Açıkçası Bezos, sonuna kadar haklıydı. Zira bugünkü servetini Amazon'da yapılan alışverişler sayesinde kazanan Bezos, elde ettiği parayı Blue Origin isimli uzay şirketine aktarabilmişti. Eğer Amazon, bugünkü noktada olmasaydı, Bezos'un dünkü yolculuğu imkansız olabilirdi.

Bezos'un uzay yolculuğundan bir kare

Jeff Bezos ve yanındaki üç kişinin uzay yolculuğu, paylaşılan görüntülere göre oldukça eğlenceliydi. Öyle ki yerçekimsiz ortamda özgürce hareket eden yolcular, kimi zaman taklalar attı, kimi zamansa birbirlerine bir şeyler fırlatmaya çalıştılar. Jeff Bezos, konuyla ilgili açıklamalarında 20 Temmuz'un en güzel gün olduğunu söyledi.

Uzaya yapılan yolculuklar, son dönemlerde büyük bir önem kazanmaya başladı. Bir yandan SpaceX'in konuyla ilgili çalışmaları devam ederken diğer taraftan Virgin Galactica ve Blue Origin'in attığı adımlar, uzay turizminin artık çok yakında olduğunu gözler önüne seriyor. Ancak bu durum, pek çok kişi hayal olamayacak kadar pahalı. Bu da zenginlerin yepyeni bir deneyim yaşarken onlara göre fakir olan insanların ise bu yaşananları yalnızca izleyecekleri anlamına geliyor...