Dünyanın En Zengin İnsanı Jeff Bezos, Merakla Beklenen Uzay Yolculuğunu Nihayet Gerçekleştirdi [Video]

40
11
7
6
1
Dünyanın En Zengin İnsanı Jeff Bezos, Merakla Beklenen Uzay Yolculuğunu Nihayet Gerçekleştirdi [Video]
Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, bugün yanında 3 kişiyle birlikte uzun zamandır merakla beklenen uzay yolculuğuna çıktı. Mark Bezos, Wally Funk ve Oliver Daemen'in de yer aldığı yolculuk toplam 1,5 dakika sürdü ve kısa süreli yolculuk sağ salim tamamlandı.

Uzun bir süre önce kendi CEO'su olduğu şirket Blue Origins ile birlikte uzaya gideceğini açıklayan Jeff Bezos, yolculuğunu bugün gerçekleştirdi. Hatırlayacak olursanız Bezos, uzaya yanında Wally Funk ve kardeşi Mark Bezos birlikte gideceğini açıklamış, diğer koltuğun ise açık artırmayla satışa çıkarıldığını duyurmuştu.

Satışa çıkarılan koltuk, iki kez el değiştirdi ve Bezos'un yanında uzaya gidecek son kişi, 18 yaşındaki fizik öğrencisi Oliver Daemen oldu. Ekip, bugün itibarıyla uzaya doğru yola çıktı ve 1,5 dakika süren seyahatin ardından Dünya'ya geri döndü.

Mürettabatın tamamı sivilden oluşan tarihin ilk pilotsuz uzay uçuşu:

Jeff Bezos, Mark Bezos, Wally Funk ve Oliver Daemen'in gerçekleştirdiği bu uzay yolculuğu, tarihin ilk "mürettebatının tamamı sivil ve pilotsuz uzay uçuşu" olarak kayıtlara geçti. Bu yolculukla birlikte 82 yaşındaki Wally Funk uzaya giden en yaşlı isim, Oliver Daemen ise en genç isim haline geldi.

Uzun süredir konuşulan ve merakla beklenen yolculuk bugün gerçekleşti ve dünyada sayılı insanların erişebildiği bu uzay yolculuğuna dair mürettebatın heyecanı, kameralara yansıdı. 1,5 dakika boyunca uzayda seyahat eden ekip, daha sonra Dünya'ya geri döndü.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/canli-yayin-dunyanin-en-zengin-insani-jeff-bezos-uzaya-gidiyor-6548327/
40
11
7
6
1
Emoji İle Tepki Ver
40
11
7
6
1