Windows 11'in Daha Piyasaya Sürülmeden Milyonlarca Kullanıcısı Olduğunu Gösteren Pazar Payı Açıklandı

60 bin PC sahibinin katılımıyla gerçekleştirilen geniş kapsamlı bir anket, Windows 11 kullanım oranının yüzde 1'e çok yakın olduğunu gösterdi. Bu oran, henüz kararlı sürümü piyasaya çıkmamış olan yeni işletim sisteminin, daha şimdiden çok fazla ilgi gördüğünü ortaya koyuyor.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 11 ile ilgili çok dikkat çekici bir istatistik açığa çıktı. AdDuplex isimli bir araştırma şirketinin verilerine göre henüz kararlı olarak bile piyasaya sürülmemiş olan Windows 11, milyonlarca kullanıcı sayısına ulaşmış durumda

AdDuplex, en az 60 bin PC kullanıcısının katılımıyla geniş kapsamlı bir araştırma yaptı. Bu araştırma kapsamında kullanıcıların Windows'un hangi sürümlerini kullandıklarını ölçen şirket, dikkat çekici bir sonuca ulaştı. Yapılan ankete göre kullanıcıların neredeyse yüzde 1'i, daha şimdiden Windows 11 kullanmaya başlamışlardı. Bu oranı dünya genelindeki tüm Windows PC'lere genişlettiğimizde, Windows 11'in şimdiden milyonlarca kullanıcıya ulaştığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kullanıcıların Windows 10 sürümlerini ve Windows 11 kullanım dağılımları şu şekilde

Yapılan araştırmaya göre kullanıcıların büyük bir bölümü, Windows 10'un en popüler kararlı sürümlerini kullanıyorlar. Bu bağlamda ankete katılan kullanıcıların yüzde 36,3'ü, Windows 10'un 20H2 güncellemesi yüklenmiş olan sürümlerini kullanıyor. 21H1 güncellemesine geçiş yapan anket katılımcılarının oranı ise yüzde 26,6. Windows 10 2004 sürümünü kullananların oranı yüzde 24,6 olarak karşımıza çıkarken daha eski sürümler olan Windows 10 1909 yüzde 5,4, Windows 19,03 ise yüzde 2,3'lük kullanım oranına sahip. Windows 10'un daha da eski sürümlerini kullanan anket katılımcılarının oranı ise yüzde 3,8.

AdDuplex'in araştırması, Windows 10'un geliştirici sürümünü kullanan tüketicilerinin oranının binde 2 olduğunu gözler önüne seriyor. Ancak konu Windows 11 olduğunda, kullanıcıların bu sürüme daha fazla ilgi gösterdiklerini görebiliyoruz. Microsoft'un tanıtımdan sonra kullanıcılardan gelen olumlu yorumlar, diğer kullanıcıları da Windows 11'e çekmeye başlamış gibi görünüyor.