Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Mavi Tik' İçin Para İsteyen Elon Musk Hakkında Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk'ın 8 dolar ücret talep etmeye başlayacağı mavi tik hakkında açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı, Musk ile bu konuda diplomasi yürütülebileceğini paylaştı.

28 Ekim’de Twitter’ı satın alan Elon Musk, ilk değişikliğini mavi tik rozetinde yapacağını açıklamıştı. Twitter’da doğrulanmış hesaplara verilen mavi tik, artık aylık 8 dolarlık ücrete tabii tutulacak. Bu ücret farklı hizmetleri de kapsıyor olsa da, sosyal medyada büyük bir tartışmayı ateşlemeyi başarmıştı.

Musk’ın 8 dolara mavi tik uygulaması, geçtiğimiz gece ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gündemine geldi. Cumhurbaşkanı, ATV - A Haber - A News - A Para’nın ortak yayınında Elon Musk ile bu konuda ‘diplomasi yürütülebileceğini’ paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 dolarlık mavi tik açıklaması:

- Elon Musk’la hiç görüşüyor musunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzun bir zamandır görüşemedik. Bir seneyi bulmadı gerçi ama öyle bir görüşme zarureti olsa, bu ara Twitter’dan dolayı olabilir.

- Twitter’da herkesten para alacak. “8 dolar alacağım mavi tikten” diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belki biz farklı olabiliriz. Onunla bir diplomasi yürütebiliriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması, dünya çapında haberlere de manşet oldu. Reuters gibi küresel haber ajansları, Erdoğan'ın Elon Musk ile diplomasi yürütülebileceği açıklamasını haberleştirdi.