WhatsApp ve Facebook Messenger’ı Avrupa’da Sıkıntıya Sokacak Yeni Düzenleme!

Başta WhatsApp, Facebook Messenger ve Skype olmak üzere ABD merkezli popüler mesajlaşma servisleri, alınacak bir kararla Avrupa’da eskisi gibi rahat olamayacaklar.

Günümüzün en popüler iletişim araçları olan WhatsApp, Facebook Messenger ve Skype, Avrupa Komisyonu’nun telekom düzenlemeleriyle ilgili alacağı kararlardan sonra Avrupa kıtasında büyük sıkıntılarla karşılaşabilirler. Mesajlaşma uygulamalarını yöneten kuralları daha da sıkılaştıran bir düzenlemeye giden Komisyon, önümüzdeki ay (Eylül) yapacağı duyuruyla bu kuralların ne olduğunu açıklayacak. Veri planı üzerinde şekillenen bu iletişim araçları, Avrupa Komisyonu’nun alacağı kararlar doğrultusunda daha sıkı güvenlik ve gizlilik kurallarına uyacaklar.

Financial Times’ın yayınladığı habere göre WhatsApp, Facebook Messenger ve Skype, Komisyon’un Avrupa’daki telekom endüstrisiyle ilgili yerine getirilmesi gereken bu şartları uygulamıyor. Söz konusu mesajlaşma servislerinin düzenlemeye uyum sağlaması içinse kendilerinden istenen taleplere karşılık vermeleri ya da firmaların müşteri verilerini kullanarak gelir elde edebileceği konusunda daha az özgürlüğe sahip olması gerektiği belirtiliyor.