TSK, 10 Parmağında 10 Marifet Olan Yeni Helikopteri CH-47 Chinook'un Videosunu Yayınladı!

TSK, Kara Havacılık Komutanlığı’nda görev yapacak yeni helikopteri CH-47 Chinook’a ait tanıtım videosunu yayınladı.

Amerikalı şirket Boeing tarafından üretilen CH-47 Chinook adındaki yeni helikopterin tanıtılması amacıyla TSK, yeni bir video yayınladı. Kara Havacılık Komutanlığı’da görev yapacak olan helikopter, gerçekten de çok yetenekli.

İlk uçuşunu 1961 yılında gerçekleştiren helikopter, günümüz teknolojisiyle tekrar yapılandırılmış. Birim maliyeti 35 milyon dolar olan helikopter, Türkiye dışında ABD, Hollanda, Yunanistan ve Mısır Hava Kuvvetlerin’de kullanılıyor.

Saatte 315 km hıza ulaşabilen helikopter, bünyesindeki 2 tandem motor sayesinde yük kaldırma işlemini kolaylıkla (en fazla 12 tona kadar) sağlayabiliyor. Uçuşunu 3 mürettebat ile sağlayan helikopter, toplamda 60 asker ve 24 sedye taşıyabiliyor. 2 adet 4733 beygirlik Lycoming motor ve 3 orta makineli tüfek gibi özellikleri bulunan CH-47 Chinook’tan 12 adet sipariş veren TSK, helikopterlerin 6 tanesini bu yılın sonuna kadar teslim alacak. Geri kalan 6 tanesi ise 2018 yılında gelecek. TSK’nın yayınladığı helikopterin tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.