Sigaranın Vücuda Ne Gibi Zararlar Verdiğini Gösteren Ürkütücü Araştırma Raporu!

Eğer sigara kullanıyor ve şu zamana kadar “ne kadarlık bir zararını görmüşümdür?” diye düşündüyseniz, bu haberimizle birlikte artık sigaranın tüm zararlarını net olarak öğreneceksiniz.

Sigaranın zararlarını gerek haberlerde, gerekse doktorlardan duyduklarımız kadarıyla az çok biliyoruz. Gündelik olarak sigara içen her insan “Şu kadar zamandır içiyorum, acaba ciğerime ne kadarlık bir zararı olmuştur?” sorusunu kendisine muhakkak sormuştur. Bu içeriğimizde sonucu belli olan araştırmalarla birlikte, sorularınızın karşılığını nihayet almış olacaksınız.

Los Alamos National Laboratory’de, sigara -kullanmayan- 1500 ve -kullanan- 2500 kişinin üzerinde yapılan araştırmalara göre, günde bir paket sigara tüketen her insanın bir yıl içerisinde akciğer hücrelerindeki 150 hücresi DNA mutasyonuna uğruyor.. 

Daha detaylı anlatmamız gerekirse, bu hücreler başına gerçekleşen mutasyonun oran dağılımı şu şekilde oluyor: 150 akciğer hücresi, 97 gırtlak hücresi, 39 yutak hücresi, 6 karaciğer hücresi, 18 kesane ve 23 ağız boşluğu. Yukarıda verdiğimiz her bir değer tek bir hücreye yıl içerisinde düşen zarardır. Sigaranın sizleri ne zaman kanser yapacağı kesin belli değilken, ortaya çıkan bu sonuçlar ile çok uzun sürmeyeceği de ortada.