Çağatay Ulusoy'a Kötü Alışkanlık İçin Dava

4
2
0
0
0
Çağatay Ulusoy'a Kötü Alışkanlık İçin Dava
Daha önce ünlü isimlere açtığı davalarla tanınan Prof. Dr. Orhan Kural, İçerde dizisinin oyuncularından olan Çağatay Ulusoy hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağatay Ulusoy’un Instagram hesabından paylaştığı aşağıdaki fotoğraf, ünlü oyuncunun başına dert açabilir. Daha önce de ünlü isimlere açtığı davalarla tanınan Prof. Dr. Orhan Kural, takipçilerini sigara içimine özendirdiği gerekçesiyle Çağatay Ulusoy hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kural, tütün sektörünün sigaraya özendirmek ve merak oluşturmak için ünlü kişileri kullandığını söyledi. Çağatay Ulusoy’un Instagram’da paylaştığı fotoğrafla da ünlü oyuncunun sigara firmalarıyla iş birliği içerisinde olabileceğini öne sürdü.

()

Ulusoy’un paylaştığı fotoğraf hakkında konuşan Prof. Dr. Kural, “Çağatay Ulusoy'un ekte özel olarak kullandığı siyah beyaz iki sigaralı fotoğrafı 175 bin beğeni almıştır. Gençler üzerinde etkili olan bu oyuncunun hayranları orta ve lise eğitimindeki kız çocuklarıdır. Beğenenlerden yüzde 5'inin bilinçaltına etkili olarak sigaraya başlamasına neden olması halinde, kanına girdiği öğrenci ve genç sayısı, 87bin 500 olacaktır. Bu bakımdan kamu sağlığının zarar görmemesi için, bu tür 'sigaraya teşvik' gayesinde olan paylaşım sahiplerinin bu paylaşımları kaldırılmalı, paylaşımda bulunan kişi ise cezalandırılmalıdır” ifadelerini kullandı. 

Savcılık ise Prof. Dr. Kural’ın şikayetini onaylayarak incelemeye aldı.

4
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
0
0
0