Intel'in Çift Ekranlı ve Çok Amaçlı Bilgisayarı Triger Rapids, Yakın Bir Tarihte Satışa Sunulabilir

Gelişen ve büyüyen teknoloji ile birlikte “all-in-one” ürünler gittikçe daha popüler bir hale geliyor. Örneğin profesyonel bir kameranın yerine Google Pixel 2 XL kullanabiliyorsunuz. Normal de bir akıllı telefon olan bu ürün kamera işlevi görebilirken not defteri ya da uzun makaleler konusunda yeteri kadar verimli ve rahat olamıyor. Computex 2018’de gösterilen Intel’in Tiger Rapids cihazı ise tam olarak bu noktada devreye giriyor.

Bu yeni ürünün bir tarafında 7.9inç LCD ekranlı Windows 10 PC yer alırken diğer tarafında ise bir E Ink paneli bulunuyor. Intel, yeni aygıt üzerinde yalnızca donanımsal değil yazılımsal anlamda da geliştirmeler yaparak cihazın ikincil ekranı bir USB çevre birimi olarak algılamasını sağlamış. Bu sayede bir tarafa aldığınız notları anında ikinci ekran üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Yazma işlerini dilerseniz elektronik kalem ile el yazısı şeklinde, dilerseniz de sanal klavye ile gerçekleştirebiliyorsunuz. Böylece bilindik bir not defteri konforu Windows üzerinden kullanıcısına sunulmuş oluyor.

Triger Rapids prototipi elbette bazı eksikliklere de sahip. Yazılım anlamında biraz daha kararlı ve performanslı çalışması gereken cihazın bu konuda dış tasarımı kadar iyi olması gerekir. E-mürekkep ekranı hakkında ise fazla söylenecek bir şey yok çünkü burada meydana gelen tepkime gecikmeleri yazılım kaynaklı mı donanım kaynaklı mı tam olarak belli değil. Tiger Rapids’in stylus kaleme verdiği tepkiler ile gecikme süreleri çok daha düşük. Intel’in ana LCD ekranda parlamayı engelleyen mat bir kaplama kullanmayı tercih etmesi ise mürekkep ekran ile birlikte oldukça iyi bir sinerji yaratmış. Bu her iki panelde güneş ışığı altında okunabilirliğini ve kullanılabilirliğini koruyor.

Yeni Tiger Rapids cihazı ebatsal anlamda da oldukça ince, hafif ve küçük bir cihaz. Birkaç yıl önce tanıtılan Lenovo Yoga modeline benzerlik taşıyan yeni Intel prototipi, günümüz teknolojisi ile olabilecek maksimum inceliğe ulaşmış durumda. Bu incelik ile birlikte üründe yaklaşık 6-7 saat kadar pil ömrü olduğunu da belirtelim. Şuan da Intel cephesinde ürünün ne zaman üretileceği ya da ne zaman satışa çıkacağı hakkında bir açıklama yapılmadı, fakat konu ile ilgili donanım ortakları ile görüşmeler sürüyor.

Intel’in Eylül ayında Berlin’de düzenlenecek olan IFA etkinliğinde bazı sürprizler ile karşımıza çıkacağı ise kuvvetle muhtemel. Bilhassa Yoga Book 2 için konuşmak gerekirse ürünün ilk kez bu etkinlikte ortaya çıkacağına emin olabiliriz. Hatta şanslıysak çift kameralı ultra taşınabilir bilgisayarlar görme olasılığımız da yüksek.