İki Lise Öğrencisinin Gizlice Fotoğrafını Çeken Kişiye 3 Yıl Hapis Cezası!

Geçtiğimiz yıl iki lise öğrencisinin şikayeti üzerine mahkemesi geçtiğimiz günlerde sonlanan davada şahıs, üç yıl dört ay hapis cezasına çarptırıldı.

3 Kasım 2017 tarihinde yeni aldığı akıllı telefonuyla otobüs durağında beklemekte olan iki lise öğrencisi G.S. ve M.Z'nin fotoğraflarını gizlice çekmeye çalışan F.O., kızların durumu fark edip çığlık atması üzerine yakalanmıştı. Kızların şikayeti üzerine zanlıya, Adana 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

F.O. ifadesinde şunları söyledi: "Bayanlar benim fotoğraf çektiğimi fark edip bağırdılar. Bunun üzerine etraftaki insanlar gelip fotoğrafları zorla silmemi istedi. Ben de sildim. Pişmanım"

Suçunu kabul eden ve pişman olduğunu belirten F.O.'ya, 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi ve hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Adaletin yerini bulduğunu düşünsek de aslında kamu vicdanını rahatlatacak bir durum maalesef ortada yok.

Hükmün açıklanmasını geri bırakılması nedir?

Kısaca HAGB olarak adlandırılan bu karara göre, sanık suçluluğu kesinleşmiş olsa da bir nev-i şartlı salınıyor. 5 yıl içerisinde kişinin herhangi bir suç işlememesi durumunda, hükmedilen cezası da hiçbir şekilde sicilinde yer almıyor. Eğer ki 5 sene içerisinde herhangi bir suça karışırsa, o zaman kesinleşen cezasını yatıyor.

Özetle F.O. 5 sene boyunca herhangi bir suça karışmaması veya yakalanmaması durumunda elini kolunu sallayarak aramızda gezmeye devam edecek.