Apple'ın iPad'in Pratikliğini Göstermek İçin Hazırladığı 4 Etkileyici Reklam Filmi

Yayınladığı reklamlarla her dönem dikkat çekmeyi başaran Apple, bu kez de iPad için birbirinden güzel 4 reklam filmi paylaştı.

2015'in sonlarında Apple, harici olarak sattığı tablet kalemi Apple Pencil'ı kullanıcıların beğenisine sundu. Diğer firmaların ücretsiz olarak verdiği kalemlerden, Apple'ın ekstra para istemesi oldukça tartışma konusu olmuştu. Özellikle kur farkları nedeniyle ülkemizde neredeyse düşük özellikli bir telefon fiyatında olan Apple Pencil, yüksek satış rakamlarına ulaşamadı.

Apple bu reklamında, ofis içerisinde sıkıntı yaşayanları ve iPad'e sahip olan çalışanın, ne kadar rahatlıkla işlerini hallettiğini göstermiş durumda. Apple Pencil yardımı ile düzenlemelerin kolaylıkla yapıldığı ise açıkca vurgulanmış.

Uçak içerisinde başlayan reklam, klavye ve tablet kalemi yardımıyla işlerin minimal boyutlara taşınabileceğini göstermekte. Laptop'un alanın kısıtlı olduğu yerlerde işleyemeyeceği ve aynı işlevlerin iPad üzerinden de gerçekleştirilebileceği gösterilmiş.

Reklam hepimiz için zor olan bir işlem ile yani valiz hazırlamak ile başlıyor. iPad'i olmayan birisi valizini hazırlamak da zorlanırken, iPad'ini not defteri gibi kullanabilen bir kadın kolaylıkla valizini hazırlamış durumda.

Bu reklamda ise öğrencileri hedef alan Apple, düzenli bir öğrenci olmanın yolunun iPad ve Apple Pencil'dan geçtiğini vurguluyor. Grafik çizme ve not alma gibi özelliklerin, ön plana çıkartıldığı bir reklam filmi hazırlanmış.

Apple kullanıcıların Apple Pencil'e ısınmaları adına başarılı reklamlar hazırlamaya karar verdi ve 4 reklam filmi yayınladı. Reklamların ortak ana konusu olan pratiklik, çok sade ve güzel anlatılmış durumda. Ayrıca reklamlarda, Apple Pencil ve iPad'lerin birleştiklerinde ne kadar başarılı işler çıkarttığı vurgulanmak istenmiş.

Özellikle yaz aylarında olmamız nedeniyle seyahat ve valiz hazırlama temalı reklamların seçildiği görülmekte. İş ve okul hayatında sağladığı kolaylıkların anlatıldığı reklamlar ile ise çalışanlar ve öğrenciler hedeflenmiş gibi gözüküyor. 15 saniyelik makul sürelerin tercih edildiği reklamlarda, verilmek istenen mesaj optimum sürede verilerek ortaya başarılı işler çıkartılmış.