Crypto.com Alan Adı, Milyonlarca Dolar Karşılığında Satıldı

Son yıllarda kripto para kavramının yükselişe geçişi nedeniyle, çeşitli internet uzantıları da değere bindi. İngilizce “cryptocurrency” kelimesinin kısaltması olarak anılan ve kripto paraları ifade etmek için kullanılan “crypto” (kripto) alan adı olan “crypto.com” milyonlarca dolar kaşılığında satıldı.

İnternette bir alan adı sahibi olmak, uzun yıllar sonra üzerinden köprü yolu geçecek olan bir araziye sahip olmak gibidir. Kripto paraların popülaritesiyle değere binen internet alan isimleri ise yavaş yavaş el değiştiriyor, kripto para ve finansal teknoloji şirketleri tarafından kontrol ediyorlar.

Monaco adıyla faaliyet gösteren, insanların bankalar arasında para transferleri yapmalarına, kripto para dönüşümleri gerçekleştirmelerine yönelik hizmetler sunan şirket büyük bir sürpriz yaptı. Normalde daha büyük bir şirketin ya da borsa kurumunun satın alması beklenen “Crypto.com” alan adını satın aldı.


Monaco tarafından geliştirilen VISA destekli kripto para kartı

Bu alan adı üzerinde açacağı internet sitesiyle Monaco, hem güvenilirlik elde edecek, hem fe yüksek talebe karşılık vermek için çalışacak. Şirketin CEO’su Kris Marszalek, “Bu çok güçlü bir kimlik. Tüm kategoriyi temsil ediyor, bu nedenle taşımak büyük sorumluluk gerektiriyor. Şirket olarak bunun üstesinden gelebilecek sorumluluğa sahibiz” açıklamasında bulundu.  

Crypto.com alan adı, ilk olarak 1993 yılında bir üniversite profesörü olan Matt Blaze tarafından satın alınmış. Son yıllarda Blaze, kendisine gelen yüksek tutardaki talepleri geri çevirerek, bu alan adını şirketlere satmak istememiş. Bir güvenlik araştırmacısı olan Blaze, genel olarak kriptografi araştırmaları yapıp bu site üzerinden paylaşıyordu.Tuhaf bir şekilde bu alan adının 25 yıl sonrasında böylesine değerli olacağından da haberi vardı.

Matt Blaze, sonunda Monaco tarafından ikna edildi. Şirketin kendisine 5 ila 10 milyon dolar arasında bir ödeme yaptığı söyleniyor.