Bitcoin, 2019’un En Uzun Yükseliş Dalgasını Yakaladı

En değerli kripto para Bitcoin, kriz dolu bir 2018’in ardından, 2019’da da dalgalı bir seyir sürmeye devam etmişti. Nitekim Bitcoin’in değeri son 6 haftadır sakin bir yükseliş halinde.

Bitcoin, 2017’deki gündem yaratan değer artışıyla, hemen hemen herkesin konuştuğu bir kripto para birimi haline gelmişti. İnsanlar, bu gizli finansal aracın sayesinde blok zinciri teknolojisi hakkında bilgi sahibi oldular. 

2018 ise Bitcoin için yeteri kadar iyi geçmedi. Yıl boyunca krizlerle boğuşan kripto para, özellikle 2018’in son 9 ayında darbe üzerine darbe yedi. Bu düşüşün en büyük etmeni, hedefine büyük oranda ulaşan balina yatırımcılardı. Küçük yatırımlar ve spekülasyonlarla pompalanan Bitcoin ekosisteminden peşi sıra çekilen balinalar, 2017’deki değerin asla geri dönmemesine neden oldular.

Ardından yine yüksek beklentilerin oluşturulduğu, ancak bu kez çok dillendirilmediği 2019 yılına giriş yaptık. ABD Menkul Kıymetler Borsası (SEC) ve Dünya Merkez Bankası gibi kurumların regüle etmesi gereken çok şey olduğundan, kripto paralara ilişkin negatif bir tavra sahip oldular.

Aynı şey, Asya piyasaları için de geçerli olunca piyasalardaki stres hiç eksilmedi. Tüm bunlara, bir de bazı borsalara yapılan saldırılar ve güvenlik endişeleri eklenince küçük yatırımcı da elini eteğini bu işten çekmeye başladı. 

Nitekim hala yakalanan popülaritenin ekmeğinin döndüğü bir Bitcoin piyasası var. Eskisi gibi küçük miktarlara büyük kârlar elde etmek mümkün olmasa da anlık dalgalanmaları takip eden yatırımcıların varlığından söz edebiliyoruz. 

Bitcoin, 2019’daki son hareketlenmesiyle yine buna benzer bir dalgalanma yaşıyor.

Sakin ve yavaş bir şekilde yükseliş kaydeden Bitcoin, hem yılın en yüksek değerine ulaştı, hem de 6 haftalık süreci yaklaşık 500 dolarlık bir artışla kapadı:

Ocak-Şubat-Mart aylarından oluşan ilk çeyrekte Bitcoin’in 2018’deki seyrini koruyarak başlaması beklentileri düşürmüştü. Nitekim Şubat’ın ikinci haftasından bu yana görülen grafik, 500 dolara yakın bir değer artışını gözler önüne seriyor. 

Bugün TSİ 15.45’te Bitcoin’in değeri 4.137,90 doları buldu. 

Artışın devam edip etmeyeceğine ilişkin bir çıkarım yapmak zor, ancak uzun ve kararlı dalgalanmaların ardından Bitcoin’in yıl içindeki taban değerinin artması güçlü bir ihtimal olarak görülüyor. 

Bitcoin hakkında güncel verilere, CoinMarketCap.com sayfasından ulaşabilirsiniz.