Google Dokümanlar'da Yer Alan Belgeler Artık Dropbox’ın İçinden Düzenlenebilecek

Dropbox, Google ile entegrasyonunu test etmek adına açık bir beta başlatıyor. Yeni sürümle birlikte Google Dokümanlar'da yer alan belgelerin direkt olarak Dropbox'tan düzenlenebilmesinin önü açılacak.

Dropbox ve Google ürünlerinin birlikte daha iyi çalışabilmeleri adına iki şirketin ortaklık kurduğunu açıklamalarının üstünden bir yıldan fazla bir süre geçti. Bilindiği üzere Gmail ve Dropbox entegrasyonu geçtiğimiz yaz sağlanmıştı. Bugünden itibaren Dropbox Business müşterileri, Google Dokümanlar'da yer alan belgelerinin Dropbox’ta yerel olarak çalışmasını sağlayan açık bir beta programına katılabilirler.

Dropbox’un web sayfasında ‘Yeni Dosya Oluştur’ seçeneğine tıkladığınızda Microsoft Office dokümanı oluştur seçeneklerinin yanı sıra artık Dokümanlar, Tablolar ve Slaytlar seçeneği de belirecek.

Dropbox ile Google Dokümanlar’ı kullanırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta var. Dropbox uygulaması içerisinde oluşturduğunuz Google dosyaları, orada yüklü olduğu varsayılarak Mac’inizde veya PC’nizde de görünecek. Ayrıca bu dosyalar, Dropbox uygulamasını kullanarak aratılabilecek.

Dropbox’ın Google entegrasyonu için açık beta sürümünün herkese açık olmadığını da belirtelim. Şu an yalnızca Dropbox Business müşterileri bu özelliği test edebiliyorlar ancak şirket, bu yıl içinde özelliğin herkese açılacağını söylüyor.