Ortalığı Karıştıracak İddia: PlayStation 5, Xbox Project Scarlett’ten Daha Güçlü

Gelecek nesil konsollarının duyurusunu yapan Microsoft ve Sony, 12 aylık zorlu bir süreçten geçecek. Konsolların tanıtımından önce tam bir geliştirme savaşı verecek olan firmalar ciddi bir rekabetin içerisinde bulunsalar da Game Informer’dan Andrew Reiner’a göre Sony’nin PlayStation 5 konsolu yeni nesil Xbox’tan daha güçlü olacak.

Şu an için PlayStation’ın Xbox üzerinde ne kadar büyük bir güç farkının bulunduğu belli olmasa da en ufak bir fark bile Sony’yi en güçlü konsol yapmaya yetebilir. Tabii ki Sony’nin daha güçlü olması daha fazla satacağı anlamına da gelmiyor.

Bir konsolun satışını büyük ölçüde belirleyen şey genellikle oyunlar oluyor. Olaylara böyle baktığımızdaysa şu an için bu sene konsola özel oyunlar kategorisinde şu an için rahat bir liderlik götüren Sony’nin herhangi bir kaygısı bulunmuyor.

Geçtiğimiz ay 10 milyon satışı aşan God of War’un yanı sıra Nisan ayında yayınlanan Days Gone da fazlasıyla iyi şekilde devam ediyor.

Microsoft da şu an için bu alanda rekabet etmek için hazırlanıyor olsa da kimin daha iyi satacağını görebilmemiz için cihazların tanıtılmasını beklememiz gerekiyor.