General Mobile, Çalıntı Android Q Beta Yazılımı İddialarına Yanıt Verdi

General Mobile için geçtiğimiz gün kullanıcılarına sunduğu Android Q Beta yazılımının çalıntı olduğu iddia edilmişti. Webtekno da sizler için bu durumu General Mobile yetkilileri ile görüştü ve şirketten bu iddiaya yanıt geldi.

Gelecek aylarda tam sürümü dağıtılacak olan Android Q Beta sürümü, belirli telefonlara dağıtılmış durumda. Bunun içerisinde Türkiye menşeili General Mobile markasının GM 9 Pro ve GM 8 modelleri de bulunuyor.

Geçtiğimiz gün haberini de yaptığımızda belirttiğimiz gibi şirket, Android Q Beta sürümünü çalıntı olarak sunduğu iddiası ile suçlanıyordu. Webtekno olarak General Mobile yetkilileri ile iletişime geçtik ve durumun aslını astarını öğrenmek istedik.

İrtibatımız doğrultusunda şirketin bize verdiği cevap şu oldu: “Android Q Beta yazılımı, takipçilerimize ve Q meraklılarına sunduğumuz açık kaynak bir yazılımdır. Sizlere sunduğumuz ROM içerisinde de ilgili kişilerin referansı yer almakta olup detaylı bilgi Github sayfamızda da yer almaktadır.”

Sonuç olarak şirketin Android Q beta yazılımını XDA Developers’tan çalması gibi bir durum söz konusu olmadığı, şirketin bu yazılımı tamamen açık kaynaklı olarak sunulduğu belirtiliyor. Kendiniz incelemek isterseniz General Mobile’ın Github sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.