Fossil, iPhone'larda Arama Cevaplayabilen Yeni Akıllı Saati Gen 5'i Duyurdu

Tecrübeli saat üreticilerinden Fossil, iPhone'larda Apple'dan sonra ilk kez arama cevaplayabilen bir akıllı saat üzerinde çalışmalarını tamamladı. Gen 5 olarak duyurulan bu akıllı saatler, ilerleyen dönemlerde adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

Giyilebilir teknolojik ürünler her geçen gün daha fazla kişi tarafından kullanılıyor. Bu bağlamda kullanıcılar için de çok sayıda alternatif bulunuyor ve ürünlerin seçimleri bu yüzden zorlaşabiliyor. Ancak Fossil isimli bir markanın Gen 5 olarak adlandırdıkları bu akıllı saatler, ilerleyen dönemlerde adından fazlasıyla söz ettireceğe benziyor.

Fossil'in duyurduğu Gen 5 akıllı saatler, iPhone'lara gelen çağrıları alabilecek. Ancak bunu Apple'ın Watch'larıyla aynı şekilde yapacak. Bu bağlamda Fossil Gen 5, Apple'dan sonra iPhone'larda aramaların yanıtlanabildiği ilk ürün olacak.

Snapdragon 3100 işlemcinin kullanılacağı Fossil'in yeni akıllı saatleri, 8 GB'lik depolama alanlarıyla gelecek ve 1 GB'lik RAM'lere sahip olacak. Ayrıca bu akıllı saatlerde hem kullanılan işlemci hem de işletim sistemi doğrudan batarya odaklı olacak ve kullanıcıların daha uzun bir süre boyunca bu akıllı saatleri kullanmaları sağlanacak. Ancak şimdilik, bu akıllı saatlerin kaç saat boyunca aktif olarak kullanılacağı bilinmiyor.

Fossil Gen 5'ler, 6 farklı renk seçeneğiyle sunulacak ve 1.28 inç boyutunda ekrana sahip olacaklar. Ayrıca bu akıllı saatler, suyun 30 metre altında bile kullanılabilecek. 

Tüm bu özellikleriyle birlikte Fossil Gen 5'ler temassız ödeme yapma, bağımsız GPS, NFC ve Google Pay desteğine de sahip olacak.

Ürünle birlikte fiyatını da duyuran şirket, bu ürün için 295 dolar (yaklaşık 1.650 TL) istiyor. Ürünün ülkemize gelip gelmeyeceği ve fiyatının ne olacağı ise henüz bilinmiyor.