Apple, Altın Kaplamalı Apple Watch Modellerinden Neden Vazgeçti?

10
6
4
3
2
Apple'ın bir dönem ciddi anlamda konuşulan ancak beklenen etkiyi yaratmadığı için üretimi durdurulan 18 ayar altın kaplamaları saatleriyle ilgili bir araştırma yapıldı. Araştırmaya göre ürünün sürekliliğinin olmaması ve fiyatının yüksek olması, kullanıcıları bu saatlerden uzaklaştıran asıl etkendi.

Giyilebilir teknolojik ürünlerin kullanımı son yıllarda iyiden iyiye arttı. Kimi kullanıcılar akıllı bantları tercih ederken kimi kullanıcılar ise bantların biraz daha geliştirilmiş sürümleri olan akıllı saatleri tercih ediyorlar. Apple'ın akıllı saati Apple Watch'lar bu bağlamda popüler ürünlerden bir tanesi.

Apple, akıllı saatlerinde tamamen zenginlik odaklı olarak bir model üretti. Bu özel üretim modellerin gövdeleri tamamen 18 ayar altından oluşuyordu ve fiyatları da ciddi anlamda yüksekti. Bu ürünler ABD pazarında, 10 bin dolardan (yaklaşık 57 bin TL) başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Ancak beklenen ilgiyi görmeyen akıllı saatlerin üretimi durduruldu.

apple watch

Bloomberg, Apple'ın altın kaplamalı akıllı saatlerinin neden satmadığına ilişkin bir çalışma yaptı. Çalışmanın sonucuna göre kullanıcıların, bu saatleri satın almamasının altında son derece basit nedenler bulunuyor. Bu nedenler, fiyatlarının ciddi anlamda yüksek olması ve sürekliliğin olmaması.

Üstelik bu nedenlerin haricinde bir de alerji sorunu vardı. Bu modellere sahip olan bazı kullanıcılar, altın yüzeyin tenlerinde alerji yaptığını belirterek bu ürünleri istemediklerini belirttiler.

Hemen her şirkette olduğu gibi Apple'da düzenli olarak ürünlerine yazılım güncellemeleri sunuyor. Ancak bir süre sonra eskiyen modellerin güncelleme işlemlerine son veriliyor ve bu cihazlar artık eski işletim sistemini kullanmaya mahkum oluyorlar. Apple, bu ürünlerin üretimini durdurduktan sonra akıllı saat konusuna daha çok ağırlık vererek ciddi özellikler sunmaya başladı. Sonraki nesillerde üretilen akıllı saatlerin çok daha iyi bir sağlık hizmeti sunması, belki de bu konuda verilecek en iyi örnek olabilir.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/why-apple-gave-up-on-its-18-karat-gold-apple-watch-edition
10
6
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
10
6
4
3
2