Fiyatı 140 Bin TL Olan Dünyanın İlk Altın Banka Kartı Basıldı

İngiltere Darphanesi, dünyanın ilk 18 ayar altın banka kartını bastı. İlk etapta 50 adet üretilen "Raris" isimli kart, 23 bin 700 dolar karşılığında satılacak. Tahmin edebileceğiniz gibi bu banka kartına sahip olmak için sağlam bir banka hesabına sahip olmanız gerekiyor.

Günümüzde bankacılık işlemleri genel olarak banka ve kredi kartları aracılığıyla yapılıyor. Bu kartlar genel olarak plastik bir yapıda oluyor ve kimilerinin temassız olarak çalışabilme özelliği de bulunuyor. Ancak İngiltere Darphanesi Royal Mint tarafından basılan ve ilk etapta sadece 50 adet üretilen bir banka kartı, tamı tamına 23 bin 700 dolardan (yaklaşık 140 bin TL) alıcı buluyor. Bunun nedeni ise bu kartın 18 ayar altından üretilmiş olması.

Royal Mint 18 ayar altından üretilen bu kartın, tarz sahibi ve lüks ürünlere değer veren kişiler için üretildiğini açıkladı. Ancak bu karta sahip olabilmeniz için 140 bin TL'yi gözden çıkarabilmeniz gerekiyor. Ayrıca bu parayı gözden çıkarsanız bile "Raris" olarak isimlendirilen bu karttan sadece 50 adet üretildiği için, elinizi çabuk da tutmanız gerekiyor.

Karşınızda 18 ayar altın banka kartı Raris

Raris isimli banka kartının üzerinde müşterinin ismi ve imzası bulunuyor. Royal Mint, bu kartın tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap vermek için tasarlandığını söylüyor. Ancak bu kart, sadece hesap kartı olarak kullanılabiliyor. Yani Raris'i kredi kartı olarak kullanmak mümkün değil. Bu karttan yapılan harcamalar, müşterilerin hesap bakiyelerinden düşüyor. Ayrıca bu kartın belki de en "dikkat çekici" yanı dünyanın neresinde kullanılırsa kullanılsın, işlem ücreti kesmiyor olması.

Royal Mint tarafından yapılan açıklamalarda Raris'in müşterilere, pek çok alanda fayda sağlayacağı ifade edildi. Öyle ki müşteriler, bu kart ile otel gibi yerlerde sıklıkla denk geldiğimiz "concierge" hizmeti gibi bazı ayrıcalıklardan faydalanabilecekler. İngiltere Darphanesi; geleceğin ödeme yöntemleriyle darphanenin 1.100 yıllık geleneklerini birleştirdiklerini ve ortaya Raris'in çıktığını söylüyorlar.