Tiktok Kullanıcıların Güvenliğine Dikkat Çeken Video Serisi Yayınladı

Tiktok kullanıcılarının uygulamayı güvenli bir şekilde kullanmalarını ve pozitif bir ortam yaratmayı amaçlayan yeni video serisini yayınladı. "You're In Control" video serisi güvenli bir kullanım için ipuçları sunuyor.

TikTok, uygulamanın güvenliğe ve "pozitifliğe" bağlılığını vurgulayan videolar yayınladı. "You're In Control" (Kontrol Sizde) başlıklı video serisi, kullanıcılara çevrimiçi ortamda güvende kalmalarını sağlayacak ipuçları sunuyor.

Topluluk yöneticisi Kudzi Chikumbu, yaptığı açıklamada Tiktok'un yaratıcılığın yaygınlaştığı ve herkesin kendini güvende hissettiği pozitif bir ortam yaratma konusunda kararlı olduğunu ortaya koydu. Chikumbu, "Uygulama içi kontrollerimiz TikTok'un herkesi samimi bir şekilde karşılaması için tasarlandı ve içerik üreticilerine topluluğumuzu güvende tutmaya yardımcı olma konusundaki isteğimizi göstermeyi seviyoruz." dedi.

"You're In Control" kullanıcılara, TikTok'ta bilgilerini nasıl gizli tutulacağını ve belirli kullanıcıların profilleriyle etkileşime girmesini nasıl engelleyebileceğini gösteriyor. TikTok ayrıca kullanıcıları profillerinde paylaştığı içerikler konusunda "düşünceli" olmaya ve nefret söylemlerini raporlayarak uygulama ortamını pozitif tutmaya çağırdı.

TikTok, "You're In Control" kampanyası için popüler içerik üreticileriyle ortaklık kurdu. Güvenlik konusundaki bu yaklaşım, kullanıcıların güvenlik endişelerini ele alma ve onları bilinçlendirme amacı taşıyor. Güvenlik videolarına Tiktok'un sitesindeki güvenlik merkezinden erişilebiliyor.

Ancak yeni güvenlik özelliklerinin sansürü kolaylaştıracağına dair endişeler de var. TikTok, Pekin merkezli bir uygulama ve Hong Kong'daki protestolar gibi Çinli kullanıcıların görmesini istemediği videoları sansürlenmesi nedeniyle sıklıkla eleştiriliyordu.