Yandex'ten TikTok'a Büyük Rakip: Karşınızda Yandex Sloy

66
15
10
7
3
TikTok, son zamanların en çok kullanılan uygulamalarından biri hâline geldi. Rus teknoloji devi Yandex de bu yarışa ortak olmak istiyor ve Sloy adlı TikTok benzeri bir uygulama üzerinde çalışıyor.

TikTok, son zamanların en çok tercih edilen kısa video uygulamalarından biri. TikTok uygulamasıyla kullanıcılar, telefon üzerinden videolar çekerek ve bunlara efektler ekleyerek videolarını paylaşabiliyorlar. Uygulama, bu özellikleriyle hem dünyada hem de ülkemizde oldukça ilgi çekmeyi başarmıştı.

Yandex de bu ilginin farkına vardı ve TikTok ile yarışa girmeye hazırlanıyor. Kısa video düzenlemek için Sloy adlı bir uygulama geliştiriliyor. Yandex'in TikTok'un başarısını yakalayıp yakalayamayacağı ise merak konusu.

Yandex Sloy neler sunuyor?

yandex sloy

Sloy, Rusça'da "katman" anlamına geliyor. Uygulama, yeni özellikleriyle TikTok'a rakip olmaya hazırlanıyor. Sloy, 90 saniyelik videolara artırılmış gerçeklik ve arka plan müziği eklemenize izin veriyor. Uygulama, şu an sadece Rusya'daki iOS kullanıcıları için kullanıma açık durumda. Önümüzdeki dönemlerde ise hem iOS hem de Android platformlarına tüm dünya çapında dağıtılması planlanıyor.

Sloy'un TikTok'tan farklı olarak sunduğu en önemli özelliklerden biri, kıyafetleri tanıyarak etiketleyebilmesi. Yapay zekâ ile kıyafetler etiketleniyor ve bu sayede benzer kıyafetler ve benzer stillere sahip videolar kategorize edilebiliyor. Bu özelliğiyle moda tasarımcılarına ve giyim firmalarına hitap edebilen bir fırsat sunmayı hedefleyen uygulama internet ünlülerinin de sıklıkla tercih edebilecekleri bir uygulama olabilir.

Uygulama, 5 aydır test ediliyor ve 3 bin kullanıcıya ulaşmayı başardı. Önümüzdeki dönemde diğer ülkelerdeki Android ve iOS kullanıcıları için de kullanılabilir olması planlanıyor.

Kaynak : https://digitalage.com.tr/tiktoka-yeni-rakip-yandex-sloy/
66
15
10
7
3
Emoji İle Tepki Ver
66
15
10
7
3