e-Devlet Üzerinden Ücretsiz Maske Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde ePttAVM üzerinden her vatandaşa haftalık 5 adet ücretsiz maske dağıtılmasına karar vermişti. ePttAVM'nin ilgili sayfası yoğun trafik nedeniyle çökünce siparişler e-Devlet üzerinden alınmaya başladı. Ücretsiz bir şekilde nasıl başvuru yapacağınızı öğrenmek için içeriğimize göz atabilirsiniz.

Koronavirüsle mücadele kapsamında ülkemizde birbirinden farklı pek çok tedbir alınıyor, kampanyalar yürütülüyor. Alınan son tedbirlerden birisi de e-Devlet üzerinden ücretsiz maske başvurusu oldu. Geçtiğimiz hafta ePttAVM üzerinden gerçekleştirilen başvurular sırasında sistem yoğun talebi kaldıramamıştı. Bu nedenle daha sağlam bir alt yapıya sahip olan e-Devlet platformuna geçiş yapıldıç

Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden kişi başına hafta 5 adet ücretsiz tıbbi maske siparişi verebilecekler. Sipariş edilen maskeler, kısa süre içerisinde yetkililer tarafından belirtilen adreslere gönderilecek. Ücretsiz maske başvurularının başlamasıyla birlikte, ücretli maske satışlarının da ülke genelinde yasaklandığını belirtmekte fayda var.

e-Devlet üzerinden ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır?

  • Tıklayarak basvuru.turkiye.gov.tr adresine gidin,
  • Formu doldurun, (T.C. Kimlik No, Ad, Soyad, İletişim Bilgileri vb.),
  • Eğer aynı evde aile bireyiniz varsa ‘Aile Bireyi Ekle’ seçeneğine tıklayın,
  • En alttaki güvenlik sorusu ile verdiğiniz bilgileri onaylayın,
  • Maske Siparişi Ver butonuna tıklayın,

Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden kendileri ve aynı hane içerisinde bulunan diğer hane üyeleri için 5 adet 3 katlı cerrahi maske başvurusu yapma hakkına sahipler. Ayrıca her hafta bu hakkın yenilendiğini ve yeni haftada yeni maske sipariş edebileceğinizi de belirtelim.

Vatandaşların her hafta 1 paket maske (5 adet) alma hakkı bulunuyor. Yukarıda yer alan adımları eksiksiz bir şekilde tamamladığınız takdirde kargonuz, PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacak ve adresinize teslim edilecek.