33 Yaşındaki Teknoloji Girişimcisi Fahim Saleh, Vahşice Öldürülmüş Halde Bulundu

Nijerya ve Bangladeş'te hayata geçirilen iki ayrı girişimcilik projesinin başındaki isim olan Fahim Saleh, New York'taki evinde ölü bulundu. Saleh'in ölüm haberi, kurucusu olduğu şirketlerden Pathao tarafından yapıldı.

Bangladeş asıllı ABD’li bir girişimci olan Fahim Saleh, geçtiğimiz pazartesi günü New York’taki dairesinde vahşice katledilmiş şekilde bulundu. Bir testere ile öldürüldüğü bildirilen Saleh’in cinayeti ile ilgili incelemeler devam ederken New Polisi, henüz olay ve şüphelilerle ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Henüz 33 yaşında olan Saleh, özellikle Nijerya ve Bangladeş’teki popüler girişimleri ile tanınıyordu. Zira Saleh’in ölümüne dair ilk resmi doğrulama da kurucusu olduğu Gokada tarafından, “Kurucumuz ve CEO'muz Fahim Saleh'in ani ve trajik kaybını sizlere duyurduğumuz için derinden üzüntü duyuyoruz.” ifadeleriyle yapıldı.

Polis, profesyonel bir cinayetten şüpheleniyor

ABD medyasından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda Saleh’in yaşamakta olduğu binanın güvenlik kameralarına ulaşıldığı ve pazartesi günü maskeli bir adam ile aynı asansöre bindiğinin tespit edildiği bildirildi. Polis güçlerinden isimsiz bir kaynağın ise olayın ‘profesyonel’ bir cinayet olduğunu söylediği aktarıldı.

İlk şirketini daha lisedeyken kuran Fahim Saleh, 2015 yılında ise adının daha da geniş kitlelerce duyulmasını sağlayan, Bangladeş ve Nepal’de popüler olan sürüş paylaşım hizmeti Pathao'yu kurdu. Kısa süre önce Nijerya’da Gokada isimli motosiklet taksi uygulamasını hayata koyan Saleh’in işleri, Lagos’ta motosiklet taksilerin yasaklanmasıyla pek de yolunda gitmemişti.