Hindistan'ın Ay Keşif Görevi Chandrayaan 2'den İlk Fotoğraf Geldi

12
4
2
1
1
Hindistan, Ay'ı keşfetme çalışmalarını tüm hızla sürdürüyor. Geçtiğimiz dönemlerde Ay'ın yörüngesine gönderilmek üzere fırlatılan roket, başarılı bir şekilde Ay yörüngesine giriş yaptı ve Dünya'ya ilk fotoğrafını gönderdi.

Bilim insanlarının uzayla ilgili çalışmaları sürüyor. Son dönemlerde uzay ve özellikle de gezegenimizin doğal uydusu Ay'la ilgili çalışmalarını yürüten devletlerden bir tanesi de Hindistan.

Hindistan şu sıralarda 2008 yılında başlattığı Ay keşif programı "Chandrayaan"ın ikinci etabıyla ilgili heyecanlı çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar kapsamında 22 Temmuz 2019'da "GSLV Mk III" isimli Hindistan'ın en güçlü roketi, Ay'ın yörüngesine gönderilmek üzere Satish Dhawan Uzay Merkezi'nden fırlatıldı.

chandrayaan 2

Ay'ı keşfetmek için gönderilen bu uzay aracı birkaç gün önce Ay'ın yörüngesine girmeyi başardı ve şimdi Hindistan, Ay yörüngesinde dönüyor. Bu uzay aracının Ay yörüngesine girmesiyle birlikteyse Chandrayaan 2 görevi, Ay'ın ilk görüntüsünü dünyaya gönderdi.

Çalışmalar kapsamında çekilen Ay'ın fotoğrafı, yüzeyden 2.650 kilometre uzaklığı gösteriyor. Çekilen fotoğrafta Apollo kraterleri ve Mare Orientale havzası açıkça görülebiliyor.

İşte Hindistan'ın fotoğrafladığı o görüntü

uzay keşfi

Çalışmalar kapsamında Ay'a gönderilen uzay aracı, yörünge çevresinde dolanımlarını sürdürecek ve tarih, 7 Eylül 2019'u gösterdiğinde Ay yüzeyine iniş yapacak. Eğer iniş başarılı bir şekilde gerçekleşirse Hindistan, uydumuzun yüzeyinde su ve mineral aramaya başlayacak.

Hint bilim insanları şimdi, bu Ay keşif görevine kilitlenmiş durumdalar ve konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyorlar. Ancak ilerleyen dönemlerde elde edilecek yeni veriler, Ay ve uzayla pek çok yeni bilgiyi ortaya çıkarabilir.

Kaynak : https://www.firstpost.com/tech/science/chandrayaan-2s-first-image-of-the-moon-feature-iconic-lunar-landmarks-captured-2650-km-from-the-surface-7211441.html
12
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
12
4
2
1
1