Mercedes-Benz’in Yeni A-Serisi Sedanı Türkiye’de Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı

38
16
16
4
2
Mercedes-Benz’in kompakt sınıfta yer alan ilk modeli olan A-Serisi Sedan, bu ay itibarıyla satışa çıkıyor. Aracın hem dizel hem de benzinli motor alternatifleri bulunuyor.

Mercedes-Benz de son yıllarda ürün gamını genişletmeyi tercih eden otomobil üreticileri arasında yer alıyor. Son dönemin gözde pazarlarından olan kompakt araç pazarına giriş yapan Mercedes-Benz, bu segmentteki ilk sedan otomobili olan A-Serisi Sedan’ı Türkiye’de satışa sundu. Alman firma, yeni aracın yıl sonuna kadar toplam satışlarda en az %10’luk pay almasını amaçlıyor. Böylelikle Mercedes-Benz, Premium kompakt otomobil pazarında lider konumunu korumayı amaçlıyor.

Yeni otomobilde yapay zeka ve geniş iç mekan, en çok öne çıkan özellikler olacak. Aracın tanıtımı için düzenlenen toplantıya, Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, yöneticiler ve davetliler katıldı.

Toplantıda söz alan Bekdikhan, A-serisinin sadece Daimler’in küresel portföyü içi değil, Türkiye pazarı için de çok önemli olduğunu belirtti. Aracın küresel tanıtım süreci hakkında bilgi veren ve aracın ilk andan itibaren büyük ilgi gördüğünü belirten Bekdikhan, yeni A-serisi sedanın Türk tüketicilerle buluşacağını açıkladı. Hem dünya çapında hem de Türkiye’de 3 yıldır Premium araç sektöründe Daimler’in zirvede olduğunu belirten yönetici, geçen yıl hedeflerini yakaladıklarını ifade etti.

2019 yılında piyasanın yarı yarıya daraldığını söyleyen Bekdikhan, yılın ilk 5 ayında 3200 araç sattıklarını ve segmentte zirvede yer almaya devam ettiklerini söyledi. A-Serisi’nden beklentilerini de açıklayan Bekdikhan, “A- serisi sedan için toplam satışlarımızın içerisinde yüzde 10'lük dilimde öngörüyoruz. A-serisinin daha da başarılı olması mümkün mü? Tabii ki mümkün. Türkiye'de sedan pazarı, toplam pazarın neredeyse yüzde 50'sini oluşturuyor. Bu sedan pazarı içerisinde premium segmentte A-serisiyle birlikte yer bulmaya gayret edeceğiz. A-serisi ile olan umutlarımız fazla" açıklamasını yaptı.

4549 mm x 1796 mm x 1046 mm boyutlara sahip olan aracın aks mesafesi ise 2729mm. 420 litrelik bagaj hacmine sahip aracın içi, segmentindeki araçlara kıyasla oldukça geniş kalıyor. 163 beygirlik, 250 Nm Tork üreten çift kavramalı 7G-DCT motora sahip A 200, benzinli model olarak karşımıza çıkıyor. Dizel olan araçta ise 116 beygirlik, 260 Nm torka sahip 7G- DCT motor bulunuyor. Bu araç, A 180 d adıyla piyasaya çıkacak.

A 180 d'nin fiyatı 246,600 TL'den başlayacak. A 200'lerin ise temel model fiyatı 281,300 lira olacak.

Kaynak : https://www.iha.com.tr/haber-yeni-mercedes-benz-a-serisi-sedan-turkiyede-784762/
38
16
16
4
2
Emoji İle Tepki Ver
38
16
16
4
2