Samsung Galaxy S24'ten Yepyeni Bilgiler Paylaşıldı: Lansman Tarihi Belli Oldu, Ultra Modelde Titanyum Çerçeve Geliyor!

23
3
3
1
0
Samsung Galaxy S24 serisi ile ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. İddialar doğru ise Samsung, Galaxy S24'ü beklenenden daha erken tanıtacak. Ayrıca Galaxy S24 Ultra'da titanyum çerçeve kullanılması da olası.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2023 yılı programını büyük oranda tamamladı. Şirket artık 2024 yılına odaklandı. Zira ocak veya şubat ayında, Samsung Galaxy S24 ailesi ile tanışma imkânı yakalayacağız. Telefonların lansmanına aylar olsa da sızıntılar yaşanmaya başlamış durumda. Hatta Samsung Galaxy S24 ailesinin fiziksel ve bazı teknik özellikleri büyük oranda ifşa oldu.

Bu bağlamda; telefonların resmî olmayan render görüntüleri oluşturuldu. Ayrıca Samsung Galaxy S24'ün boyutları ile batarya kapasiteleri de çoktan gün yüzüne çıktı. Öte yandan; telefonlarda kullanılacak 200 MP kameradaki yeni teknolojiler de tanıtıldı. Şimdiyse Samsung Galaxy S24'ün tasarımı ve lansman tarihi ile ilgili bazı bilgiler gün yüzüne çıktı.

Samsung Galaxy S24 serisi, 17 Ocak 2024'te tanıtılabilir!

Samsung Galaxy S24 Ultra

Bu hafta gündeme gelen birkaç iddiaya göre Samsung, 2024 model amiral gemisi telefonunu Ocak 2024'te tanıtacaktı. Bugünse bununla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Güney Koreli kaynaklar, Samsung'un yaklaşmakta olan Galaxy Unpacked etkinliği için tarih verdiler. İddialara göre Samsung, Galaxy S24 ailesini 17 Ocak'ta, ABD'de gerçekleştireceği bir etkinlikte tanıtacak. Bu tarihin erken olduğunu düşünüyorsanız haklısınız. Samsung, genelde ocak sonu veya şubat başını tercih ediyordu. Kaynaklara göre Samsung'un böyle bir karar almasının nedeni, şirketin son çeyrekte düşük gelir bildirmiş olması.

iPhone 15 Pro'dan sonra Samsung Galaxy S24 Ultra'da da titanyum çerçeve bulunacak!

Samsung Galaxy S24 titanyum kasa

Akıllı telefon dünyası için güvenilir bir kaynak olan The Elec, bugün çarpıcı bir iddiayı dile getirdi. Şirketin yayımladığı rapora göre Samsung Galaxy S24 Ultra, titanyum çerçeve ile gelecek. Evet, Apple'ın iPhone 15 Pro'sundan sonra şimdi de Samsung, titanyum çerçeveye geçiş yapacak. Bugüne kadar alüminyum çerçeve kullanan Samsung'un bu değişikliği yapması, şirket için yeni bir devrin başlangıcı olacak.

Apple, iPhone 15 Pro'da paslanmaz çelikten titanyuma geçti ve böylelikle telefonun ağırlığını düşürdü. Ancak bu durum, Samsung cephesinde geçerli olmayacak. Bunun nedeni, alüminyumun zaten çok hafif bir malzeme olması. Ancak burada başka bir durum söz konusu. Titanyum malzeme, Samsung Galaxy S24 Ultra'nın fiyatının artmasına neden olabilir. Samsung'un bu konuda nasıl bir yol izleyeceğini lansman günü geldiğinde göreceğiz. Bakalım kârlılıktan mı vazgeçilecek yoksa fiyatlara zam mı yapılacak... 

Samsung Galaxy S24'ün 4K kamerası tanıtıldı

Samsung, yeni amiral gemisi akıllı telefonlarında kullanılacağı düşünülen 200 MP ISOCELL kamerayı tanıttı. Zoom Anyplace adlı kamera ile videolarda hem genel çekim hem de yakınlaştırılmış alan eş zamanlı olarak kaydedilebilecek. 4K seviyede 4 kata kadar yakınlaştırma mümkün olacak. Ayrıca kamera, odaklanılan nesneyi otomatik olarak takip edebilecek. Ayrıca uçtan uca yapay zekâ yeniden mozaikleme adı verilen teknoloji ile birlikte görüntülerin yeniden inşası ve görsel sinyal işlemesi eş zamanlı gerçekleşecek. Böylece Samsung hem zamandan ve veriden yana tasarruf etmeyi mümkün kılacak hem de daha iyi detaylara ve renklere sahip olacak.

Samsung Galaxy S24'ün tasarımı büyük olasılıkla şöyle olacak:

Samsung Galaxy S24 tasarımı

Oluşturulan render görsellerle ilgili yapılan açıklamalara baktığımızda, Galaxy S24, Galaxy S23'e büyük oranda benzeyecek. Ancak bu yıl, yuvarlatılmış çerçeve tasarımı görmeyeceğiz. Samsung, tıpkı Apple gibi keskin köşeli çerçeve kullanacak. Bu arada; ekran boyutunda da hafif bir değişim olacak. Samsung Galaxy S23'te 6.1 olan ekran boyutu, Galaxy S24'te 6.17 inç olarak kayıtlara geçecek. Bu ekranın AMOLED olacağı ifade edildi. S24+ ise 6.7 inçlik 120Hz Dinamik AMOLED panelle gelecek.

Samsung'un ayrıca Galaxy S24'ü iki yönlü uydu bağlantısı ile destekleyeceği de iddia ediliyor. Bu bağlantı, acil durumlar için kullanılacak. Bu bağlantı, daha önce de Samsung System LSI CEO'su Park Yong-in tarafından işaret edilmişti.

Samsung Galaxy S24 serisi boyutları şöyle olacak:

Model Boyutlar ve Ağırlık
Galaxy S24 147 x 70,6 x 7,6 mm - 168 gram
Galaxy S24+ 158,5 x 75,9 x 7,7 - 195 gram
Galaxy S24 Ultra 162,3 x 79 x 8,6 - 233 gram

Bu boyutlar doğrultusunda Galaxy S24'ün 6.17 inç, Galaxy S24+'ın 6.7 inç ve Galaxy S24 Ultra'nın da 6.8 inç ekran boyutuna sahip olacağı konuşuluyor. Ekran çözünürlüğü baz model için FHD+, diğer modeller için WQHD+ olacak. Tüm modeller, 2.500 nit tepe parlaklık değerine sahip olacak.

Samsung Galaxy S24 ailesinin batarya kapasiteleri de ortaya çıktı:

samsung galaxy s24 batarya

Model Batarya Kapasitesi (mAh)
Galaxy S24 4.000 mAh - 25W
Galaxy S24+ 4.900 mAh - 45W
Galaxy S24 Ultra 5.000 mAh - 45W

Bu arada; Samsung Galaxy S24 ailesinin işlemcisiyle ilgili de bazı söylentiler var. Bazı kaynaklara göre tüm modeller, tüm ülkelerde sadece Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ile satışa sunulacak. Bazı kaynaklar ise Samsung'un bu yıl yine geçmişte yaptığı gibi Exynos işlemcili versiyonlar satacağını ileri sürüyorlar. İlerleyen dönemlerde bununla ilgili daha fazla sızıntı yaşanmasını bekliyoruz.

23
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
3
3
1
0