Togg Gemlik Tesisinin Resmi Açılışı Gerçekleşti: İşte Yeni Sedan ve Tüm Önemli Detaylar

140
32
10
4
4
Bir süredir merakla beklenen Togg'un Gemlik üretim tesisinin resmi açılışı bugün gerçekleşti. Gelin, açılışta neler gördük birlikte bakalım.

Togg ile ilgili gün geçtikçe yeni haberler gelmeye devam ediyor. Merakla beklenen otomobilin renklerini de nihayet görebilmiştik.

Bugün itibarıyla ise Togg'un seri üretimi için ilk adım atıldı ve Gemlik tesisinin resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılışta dikkat çeken detayları sizler için derledik.

Togg, Gemlik tesisinde!

TOGG

Karakaş konuşmasında "Biz yola çıktığımız zaman otomobilden fazlasını yapmak üzere yola çıktık. Bunu yaparken de iki tane hedefimiz vardı. Bunlardan biri Türkiye'nin %100'üne sahip olduğu bir mobilite markası yaratmak. İkincisi de, görüyoruz, küresel trendde cep telefonunun başına gelen otomobillerin de başına geliyor."dedi. Karakaş, akıllı bir cihaz olarak tasarlanan aracın kendi ekosistemi olacağını ve diğer geliştiricilerle birlikte ekosistemin genişleyeceğini ifade etti. 

Geliştirme sürecinin başlangıcı, test süreci ve Temmuz ayında yapılan testleri anlatan Karakaş, tasarım hakkında bilgi vermeye devam ediyor. Akıllı cihaz olarak tasarlanan aracın ve ekosisteminin gelişimini açıkladı. Geliştirme sürecinde siber güvenlik, oyunlaştırma gibi alanlar için start uplar ile çekirdek oluşturduklarını ifade etti. İlk etapta kampüste 175 bin, ikinci aşamada 375 bin araç üretilebileeği ifade edildi.

TOGG mu Togg mu sorusu cevap buldu.

CEO Gürcan Karakaş, Togg'un artık TOGG olarak yazılmadığını, daha samimi ve sıcak bir isim olması için küçük harflerle yazıldığını bildirdi.

Şarj istasyonları konusuna da değinen Karakaş, 1000 hızlı şarj istasyonu olacağını açıkladı.

Yeni Togg modelleri geliyor!

togg

SUV Sedan, açılışın sürpriz otomobili oldu ve ilk kez Gürcan Karakaş'ın sunumuyla gösterildi. Cross Coup modeli üzerindeki perde de kalkmış oldu. Araçlar sırasıyla 2023, 2025 ve 2026'da yollarda olacak.

Batarya araçta kullanıldığı gibi temiz enerji depolamakta da kullanılacak. Blok zincirler ve akıllı kontratlar konusuna da değinen Karakaş, bu altyapıların ekosistem içi iletişim için kullanılacağını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, 2024 yılından sonra, Avrupa'nın önde gelen bir otomobil ülkesinden başlayarak Togg'un ihracatının başlayacağını söyledi. Aracın yerli olacağını, markanın yerli olacağını, montaj yapmak yerine artık montaj yaptıracaklarını söyledi. Ayrıca dışa bağımlılığın azaltılacağını, kritik teknolojileri ithal eden değil, ihraç eden olacaklarını da sözlerine ekledi. 

Sonrasında kürsüye çıkan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg montu ile çıktığı sahnede ilk araçların da üretim bandından indirileceğini söyledi ve projede emeği geçen herkese şükranlarını sundu. Aracın insan odaklı, empatik ve akıllı yapısıyla sürekli öğreneceğini belirten Varank, kampüsün de karbon salınımını azaltma ve sürdürülebilirlik konusunda örnek olacağını söyledi. Tesisteki boyahanenin yasal sınırların 9'da 1'i seviyesinde zararlı parçacık yayılımına sahip olduğunu ifade etti. 

Ve işte beklenen an: İlk Togg banttan indi

ilk Togg

togg

togg

Alkışlar eşliğinde banttan inen ilk Togg, Anadolu kırmızısı renkli C serisi SUV oldu. Aracın direksiyonuna ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Togg, 19.09'da araç üretim bandından çıktı.

2023 Şubat'ta ön satışa açılacak

Aracısız şekilde satın alınabilecek olan Togg, fiziksel ve dijital olarak satın alınabilecek. Ön satışlarına ise 2023 Şubat'ta başlanacak.

Togg'un fiyatı ile ilgili ise henüz bir fiyat açıklanmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak "Şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz" sözlerini dile getirdi.

140
32
10
4
4
Emoji İle Tepki Ver
140
32
10
4
4