Togg CEO'sundan Önemli Açıklamalar: Zam Gelecek mi? Euro NCAP Testine Girecek mi? [Video]

19
15
2
1
0
Togg, 3. soru-cevap videosunu paylaştı. CEO Gürcan Karakaş, zam, Euro NCAP ve yurt dışına açılma gibi önemli konuları açıklığa kavuşturdu.

Duyurulduğu günden fiyatının açıklanıp ön siparişlerinin başladığı güne kadar hakkındaki her gelişme Türkiye'nin gündemi haline gelen Togg, resmi YouTube kanalından yeni bir video paylaştı. Togg T10X hakkında merak edilenlerin cevaplandığı 'soru-cevap' serisinin  3. adımı olan videoda Togg CEO'su Gürcan Karakaş, araç ile ilgili merak edilen konulardan bazılarına yanıt verdi.

Gürcan Karakaş'ın değindiği ilk konu, Togg'un çarpışma testleri oldu. Bildiğiniz gibi Togg, Türk Standartları Enstitüsünde testlere girmiş ve bakanlık tarafından TİP Onay Belgesi almış olsa da çarpışma testleri söz konusu olduğunda aklımıza ilk gelen test olan Euro NCAP testlerine girmiş değil. 

Togg, Euro NCAP testlerine neden girmedi?

Euro NCAP

Togg CEO'su, bu soruya aslında konuya hakim pek çok kişinin bildiği bir gerekçe ile cevaplıyor. Herhangi bir otomobil, Euro NCAP testlerine üreticinin inisiyatifi ile girmiyor. Bir otomobilin bu testlere girebilmesi için öncelikle ilgili kuruma üye ülkelerde satışa sunuluyor olması gerekiyor. Gürcan Karakaş'ın yanıtı da bu şekilde oluyor. Togg T10X'in yurt dışına açıldığında Euro NCAP testine gireceğini söyleyen Karakaş, "Hazır mıyız? Hazırız" ifadeleriyle bu konuyu kapatıyor.

Togg'un yurt dışı satışları ne zaman başlayacak?

Togg teslimat

Gürcan Karakaş, Togg'un yurt dışına açılması için doğru zamanın, aracın Türkiye'de başarılı olmasına ve üretim kapasitesinin Türkiye'deki talebi karşılamasına bağlıyor. Tam tarih vermeyen Togg CEO'su, kaliteyi koruyarak üretim kapasitesini artırmanın bir sınırı olduğunu ve lansmanda beklediklerinin üzerinde bir taleple karşılaştıklarını söyledi. Yurt dışına açılmak için ise öncelikle Togg'un Türkiye'de başarısını kanıtlaması gerektiğini ve alt yapılarını tamamlaması gerektiğini ifade ediyor.

Togg T10X'in fiyatı artacak mı?

Togg T10X fiyatı

Togg T10X, piyasadaki diğer rakiplerine baktığımızda rekabetçi sayılabilecek bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülmüştü. Ancak ön siparişlerin toplanmasının üzerinden yaklaşık 3 ay geçti ve bu süreçte Türkiye'de zamlanmayan otomobil kalmadı desek yanlış olmaz. Hal böyle olunca Togg'un zamlanıp zamlanmayacağı da merak konusu.

Gürcan Karakaş, Togg T10X'in olası fiyat değişikliği ile ilgili olarak tedarik zincirindeki fiyat değişimlerini ve üretim maliyetlerini işaret ediyor. Tüm üreticiler gibi piyasaya koşullarında fiyat güncellemelerinin mümkün olduğunu belirten Togg CEO'su, fiyatın aşağı ya da yukarı yönlü değişebileceğini belirtiyor.

Togg'un 3. soru-cevap videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz

Togg'un önceki soru-cevap videolarını aşağıdan izleyebilirsiniz

19
15
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
15
2
1
0