Alkollü İçeceklerin Kadın ve Erkek Beynini Aynı Şekilde Etkilemediği Ortaya Çıktı

12
3
3
0
0
Bilim insanları, yayımladıkları yeni araştırmayla birlikte kadınlarda ve erkeklerde alkol tüketimini farklı etkiler oluşturabileceğini ortaya koydu. Alkol, kadınların beyninde daha az etkiye sahip olabilir.

Alkolün insanlarda nasıl etkilere neden olduğu konusundaki araştırmalar peşi sıra gerçekleşmeye devam ederken, bugün oldukça çarpıcı bir araştırmanın sonuçları daha paylaşıldı. eNeuro dergisinde yayımlanan yeni araştırma, alkolün kadın ve erkeklerin beyin aktivitesini farklı şekilde etkilediğini ortaya koydu.

Bilim insanları, yeni araştırmalarında alkolün nasıl etkilediği henüz bilinmeyen, beyindeki motivasyon ve duygusal davranışta önemli rol oynayan yapı ‘amigdala’yı inceledi. Farelerle yapılan testler, Alkolün özellikle tekrarlanan alkol tüketiminden sonra erkek ve dişi farelerde amigdaladaki salınımlarını farklı şekilde etkilediğini gösterdi.

Erkeklerde ciddi bir değişim görülürken dişilerde değişim görülmedi:

 

alkol

Ortaya çıkan sonuçlar, ilginç bir şekilde tekrarlanan alkol uygulamasından sonra kadınlarda amigdaladaki salınımın hiçbir şekilde değişmediğine işaret etti. Bilim insanları, bunun ardından testleri erkelerde dişi ağ aktivitesinin özelliklerini indükleyen alkol kullanımı ve kaygı ile bağlantılı bir reseptörün alt birimi olmayan farelerde tekrarladı.

Elde edilen sonuçlar, özellikle erkeklerde alkol tüketiminin amigdalayı endişeli ve korkulu davranışlarda değişikliklere neden olabilecek şekilde tetikleyebileceğini gösterdi. Kadınlarda amigdalanın nasıl etkilenmeden kaldığı ise henüz açıklanmadı.

Kaynak : https://scitechdaily.com/alcohol-changes-brain-activity-differently-in-males-and-females/
12
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
3
3
0
0