Apex, 650 Beygirlik Elektrikli Süper Otomobili AP-0 Concept'i Tanıttı

6
3
1
0
0
Apex, performansı ve aerodinamik özellikleriyle öne çıkan elektrikli süper otomobili AP-0 Concept'i tanıttı. Otomobil üreticisi, ilk konsept aracıyla oldukça iddialı bir çıkış yapmayı planlıyor.

İngiltere merkezli yeni bir otomobil üreticisi olan Apex, elektrikli süper otomobil dünyasına iddialı bir adım atmak istiyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde ilk otomobili AP-0 Concept'i Londra'daki küresel bir lansmanla tanıttı.

Apex AP-0 Concept sadece arkadan çekişli ve 650 beygir gücü (484 kilowatt) üreten motoru besleyen 90 kW bir bataryaya sahip. Araç, en yüksek 305 km/sa hıza çıkabiliyor ve maksimum menzili yaklaşık 500 kilometre olarak belirtiliyor. Otomobil 0'dan 100 km/sa hıza sadece 2.3 saniyede ulaşabiliyor. Otomobilde hızlı şarj özelliği de var ve yüzde 80 kapasiteye 15 dakika içinde ulaşabiliyor.

apex ap-0 concept

AP-0 Concept, karbon fiber gövde ve şasisiyle oldukça sağlam bir otomobil olarak üretildi. Ayrıca yarış otomobillerine benzeyen tasarımı, hava akışını düzenlemek için üstün aerodinamik özelliklere sahip. Karbon fiber tasarımın verimli kullanımı sayesinde, otomobil yaklaşık 1.200 kg gibi makul bir ağırlıkta.

apex ap-0 concept

Apex, otomobilin arka stop lambasının bir parçasını oluşturan büyük dikey kanadının yüksek bastırma kuvveti ürettiğini söylüyor. Hatta Apex bu dikey lamba tasarımını şirketin logosu olarak da kullanıyor.

apex ap-0 concept

Apex AP-0 Concept'in iç kısmında, öncelikle kare şeklindeki direksiyon simidi göze çarpıyor. Direksiyonun hemen arkasında 3 ekranlı bir panel bulunuyor. Otomobilde, çevresinin 90 metreye kadar detaylı haritalarını oluşturan artırılmış gerçeklik sistemi LiDAR da dahil olmak üzere birçok gelişmiş teknoloji bulunuyor. Apex AP-0, 3. Seviye otonom sürücü destek sistemleri ile donatıldı. Ancak Apex, altyapı tamamlandığında 4. Seviyeye çıkacaklarını söylüyor.

apex ap-0 concept

Apex, gelecekte araçların Ar-Ge çalışmaları için Hong Kong yakınlarında FIA onaylı yeni bir yarış pisti ve yarış akademisi kurmayı planlıyor. Görünüşe göre Apex tutkusunda oldukça ciddi ve konsept otomobili iddialı bir seçenek olabilir. Bununla birlikte, otomobil 2022'nin ikinci yarısına kadar satışa çıkmayacak. Konseptin biraz daha zamana ihtiyacı var gibi görünüyor. Apex AP-0 Concept, planlandığı gibi satışa çıkarsa, fiyatı yaklaşık 184.500 dolar olacak. Şirket otomobili global olarak satışa sunmayı hedefliyor.

Apex AP-0 Concept tanıtım videosu:

Kaynak : https://www.motor1.com/news/404114/apex-ap-0-concept/
6
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
1
0
0