Apple/iPhone Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır, Seri NO ve IMEI Nasıl Öğrenilir? En Kolay Yöntemleriyle Anlattık

8
4
2
0
0
Bu içeriğimizde Apple garanti sorgulama işlemi nasıl yapılır, IMEI ve seri no nasıl öğrenilir sizin için adım adım anlattık. Apple'ın iPhone, MacBook ya da Airpods gibi farklı ürünlerine sahipseniz, fiyatlardaki artıştan dolayı resmi garanti süresi sizin için büyük önem arz edebilir. Gelin detaylara bakalım.

Apple özellikle iPhone ve Airpods gibi mobil aksesuarları ile pahalı ancak hakkını veren ürünler piyasaya sürüyor. Ancak yükselen fiyatlardan dolayı yeni bir iPhone almak herkes için kolay değil. Eğer ikinci el bir iPhone almayı düşünüyorsanız, mutlaka cihazın garanti durumuna göz atmanız gerek. Bazı durumlarda resmi garanti süresinde olsa bile cihazlar yurt dışından geldikleri için garanti sorunları yaşatadabilirler. 

Apple garanti sorgulama işlemi ile cihazın ne kadar garanti süresi kaldığını öğrenebilir ve olası arıza durumlarında garanti kapsamında teknik servis yardımı alabilirsiniz. Yalnızca ikinci el iPhone alımlarında değil, uzun süredir kullandığınız ama garanti süresini unuttuğunuz cihazınız için de Apple garanti sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Apple garanti sorgulama nasıl yapılır? 

  • Adım #1: Buradan Apple garanti sorgulama sayfasını açın.
  • Adım #2: Karşınıza seri numarası ve güvenlik kodu gireceğiniz satırlar çıkacak.
  • Adım #3: Garanti süresini öğrenmek istediğiniz cihazın seri numarasını doğru satıra yazın.
  • Adım #4: Ardından resimde gördüğünüz güvenlik kodunu doğru bir şekilde yazın.
  • Adım #5: Girdiğiniz bilgilerden emin olunca, en altta bulunan Devam butonuna tıklayın.

İkinci el olarak satın almak istediğiniz ya da uzun süredir kullandığınız iPhone cihazının seri numarasını yukarıdaki işlemlerden biri sayesinde öğrendiyseniz, kolayca Apple garanti sorgulama işlemi yapabilir ve böylece ne kadar garanti süresi kaldığını öğrenerek KVK teknik servislerinde, olası bir arıza durumunda, ücretsiz garanti hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Karşınıza cihazın satın alma tarihi, telefonla teknik servis destek bilgileri ve garanti kapsamında onarım ve servis hizmeti alıp alamayacağına dair bilgiler çıkacaktır. Bu bilgiler doğrultusunda, cihazın olası bir arıza durumunda, ücretsiz teknik servis desteği alıp alamayacağını öğrenmiş olursunuz.

Apple garanti sorgulama için seri numarası (IMEI) nasıl öğrenilir?

Apple garanti sorgulama

 

  • Yöntem #1: Ayarlar kısmından seri no (IMEI) bulma 
  • Yöntem #2: Cihazın arka yüzeyine bakarak seri no (IMEI) bulma
  • Yöntem #3: Ürünün ambaljına bakarak seri no (IMEI) bulma
  • Yöntem #4: iTunes üzerinden seri no (IMEI) bulma

İkinci el olarak alacağınız ya da uzun süredir kullandığınız iPhone için Apple garanti sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız, öncelikle bilmeniz gereken cihazın seri numarasıdır. Seri numarası ve IMEI numarası gibi bilgileri her modelde farklı bir yerden öğrenirsiniz ama çoğu modelde ayarlar bölümünden, cihazın arka kapağından ya da iTunes üzerinden bu bilgileri öğrenmek mümkün.

Yöntem #1: Ayarlar kısmından seri no (IMEI) bulma:

  • Adım #1: Ayarlar'a gidin.
  • Adım #2: Genel'e ve ardından Hakkında'ya dokunun.
  • Adım #3: Burada, IMEI numarasınızı bulabilirsiniz.

Yöntem #2: Cihazın arka yüzeyine bakarak seri no (IMEI) bulma

Apple imei öğrenme

Orijinal olarak ve kutusu ile beraber satın alınmış olan iPhone cihazların bazı modellerine ait seri numarasını, IMEI ve MEID numaralarını cihazın arka kapağından ya da orijinal kutusu üzerinden öğrenebilirsiniz. iPhone 5, 5s, 5c, SE, 6,ve 6 Plus modellerinin seri numaralarını, IMEI ve MEID numaralarını cihazın arka kapağında ya da orijinal kutusunun üzerinde görebilirsiniz. MEID numarası, IMEI numarasının ilk 14 rakamıdır. Seri numarası yerine, Apple garanti sorgulama için cihazın IMEI numarasını da kullanabilirsiniz.

Yöntem #3: Ürünün ambaljına bakarak seri no (IMEI) bulma

Eğer ürününüzün kutusu hâlâ duruyorsa en kolay yöntemlerden birinden bahsedeğiz. Apple ürünlerinin orijinal kutuları genellikle ürünün seri numarasını, model numarasını ve diğer önemli bilgileri içeren bir etiketle gelir. Bu bilgiler, kutunun dış yüzeyindeki bir etikette bulunabilir. Kutudaki etiket üzerinde "Serial No:", "S/N", veya benzeri bir ibareyle başlayan seri numarasını görebilirsiniz.

Yöntem #4: iTunes üzerinden seri no (IMEI) bulma (MacOS Catalina'dan önceki sürümlerde):. 

Apple garanti sorgulama itunes

  • Adım #1: iPhone cihazınızı USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın. 
  • Adım #2: Bir süre bekleyin, iTunes otomatik olarak açılacaktır.
  • Adım #3: Aygıtınızı seçin.
  • Adım #4: Ayarlar menüsünü açın.
  • Adım #5: Özet bölümüne tıklayın.
  • Adım #6: Cihazınıza ait tüm bilgileri burada göreceksiniz.

Peki Apple cihazlarda orjinallik sorgulama nasıl yapılır?

Apple garanti sorgulama

  • Yöntem #1: Seri no (IMEI) ile kontrol etme 
  • Yöntem #2: Yazılım ve işletim sistemi ile kontrol etme
  • Yöntem #3: Fiziksel inceleme ile kontrol etme

Yöntem #1: Seri no (IMEI) ile kontrol etme

Apple cihazınızın seri numarasını bulun. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu iPhone, iPad veya iPod touch'ta "Ayarlar" > "Genel" > "Hakkında" altında; Mac'te ise Apple menüsü > "Bu Mac Hakkında" altında bulunabilir. Ardından Apple'ın resmi web sitesindeki garanti durumu sayfasından seri numaranızı girerek kontrol sağlayabilirsiniz. 

Yöntem #2: Yazılım ve işletim sistemi ile kontrol etme

Apple cihazların orjinal olup olmadığını anlamanın yollarından biri de fiziksel kontrol. Diğer yöntemlere göre nispeten daha güvensiz olsa bile yapabileceğiniz bazı kontroller bulunuyor. İlk olarak cihaz üzerindeki logo ve yazıların net, düzgün bir biçimde olduğundan emin olun. Cihazın malzeme kalitesi de size bazı ipuçları verecektir. Taklit ürünler genellikle daha düşük kaliteli malzemelerden yapılır ve gözle görülür işçilik hataları içerir. 

Yöntem #3: Yazılım ve işletim sistemi ile kontrol etme

Apple'ın ürettiği cihazlar hepimizin bildiği gibi Apple'a özel yazılımlarla (iOS, iPadOS, macOS) çalışır ve taklit cihazlar bunu kolay kolay kopyalayamaz. Bu nedenle cihazınızın ayarlarını ve işletim sistemini kontrol ederek, Apple'ın yazılım özelliklerine uyup uymadığını gözlemleyebilirsiniz. 

Apple garanti süresi ve kapsamı:

Apple garanti sorgulama

Ülkemizdeki herhangi bir teknoloji mağazasından ya da internet sitesinden, Apple Türkiye garantili olarak aldığınız Apple ürünleri, 2 yıl süreyle garanti kapsamında kabul edilirler. Bir iPhone’un garantisinin başlama tarihi, SIM kart takıldıktan ve başlangıç kurulumu tamamlandıktan sonra başlar. 

Apple garantisi, cihazda bulunan malzeme ve işçilik hatalarına karşı koruma sağlar. Garanti süresi olan 2 yıl içerisinde cihazda meydana gelen bir sorunun nedeninin malzeme ya da işçilik hatası olması durumunda, Apple ücretsiz teknik servis ve onarım hizmeti sunuyor. Kullanıcı hatasından kaynaklanan ya da ürün kılavuzunda yer alan koşullar dışında kullanılan ve sonuçta arızalanan ürünler garanti kapsamında kabul edilmezler. 

Apple garanti sorgulama işlemini, cihazın seri numarasını öğrendikten sonra kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Eğer ikinci el bir cihaz alıyorsanız, olası arıza durumlarına karşı mutlaka garanti kapsamında olmasına dikkat edin. Garanti kapsamı dışında olan cihazlar, herhangi bir arıza durumunda masraflı onarımlara ihtiyaç duyabilirler. Daha detaylı bilgiyi Apple müşteri hizmetlerine ulaşarak alabilirsiniz.  

Benzer içeriklere de göz atabilrsiniz: 

8
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
2
0
0