Dünyanın İlk Katlanabilir Ekranlı Dizüstü Bilgisayarı: Karşınızda Lenovo ThinkPad X1 (Video)

19
5
1
0
0
Lenovo, dünyanın ilk katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarı için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. ThinkPad X1'in yapılacak tüm çalışmaların ardından önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Samsung'un Galaxy Fold telefonunun ardından bir kez daha katlanabilir erkanlar gündemde. Bu kez teknoloji üreticisi Lenovo, katlanabilir ekranlı dünyanın ilk dizüstü bilgisayarını tanıttı. Lenovo ThinkPad serisi bir dizüstü bilgisayar olan X1, dünyanın ilk katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarı unvanına sahip. 3 yıllık çalışmanın ürünü olan Lenovo ThinkPad X1, önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek. İşte Lenovo'nun dünyanın ilk katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarı ThinkPad X1;

13.3 inç ekran boyutuna sahip olan ThinkPad X1, 2K çözünürlüklü bir OLED ekrana sahip. İşlemci olarak Intel'in tercih edildiği ThinkPad X1'in şarjının bir gün gideceği söyleniyor. Lenovo şimdilik dizüstü bilgisayarın teknik özellikleri hakkında başka bir bilgi vermedi. Dizüstü bilgisayarın en önemli özelliği ise ekranı katladığınız zaman senkronize bir şekilde Windows'u çalıştıracak olması. Şöyle ki, siz ekranı katlarsanız bilgisayar otomatik olarak ekranı yatay olarak çeviriyor ve alt kısmında klavyeyi görebiliyorsunuz. Bu özellik aslında ThinkPad X1'i benzerlerinden ayırıyor. Dokunmatik klavyelere akıllı telefonlarımızdan ve tabletlerden alışkınız ancak bu tarz bir klavyeyi belki de ilk kez göreceğiz. 

Bilindiği üzere Samsung, Galaxy Fold'un özellikle ekranın kapanmasını sağlayan menteşelerinde sorun yaşamıştı. Lenovo'dan yapılan açıklamalarda Samsung'un yaşadığı bu sorundan ders alınmış görünüyor çünkü şirket ekranın menteşe kısımlarında yapmış olduğu testleri iki kat artırmış durumda. 

Lenovo, ThinkPad X1 ile ilgili bir de tanıtım videosu paylaştı. YouTube üzerinden paylaşılan videoda X1'in USB-C tipi şarj girişinin olduğu da net bir şekilde görülebiliyor. İşte o video:

Lenovo ThinkPad X1 ile ilgili şu an için söyleceklerimiz bu kadar. Ancak şirketin önümüzdeki aylarda X1 ile ilgili yeni bilgiler paylaşması ve belki de en önemlisi olarak piyasaya çıkış tarihi duyurması bekleniyor. Lenovo'nun Samsung'dan gerçekten ders alıp almadığını görmemiz için biraz daha beklememiz gerekiyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/circuitbreaker/2019/5/13/18537302/lenovo-foldable-pc-thinkpad-x1-prototype-hands-on-folding-screen
19
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
5
1
0
0