FIFA 21’in Sistem Gereksinimleri, Çıkış Tarihi, Fiyatı

18
17
2
1
0
Her sene piyasaya sürülmesine alıştığımız yeni futbol oyunlarından biri olan FIFA 21, yakın zamanda piyasaya sürülecek. Biz de sizler için FIFA 21’i sistem gereksinimleri, çıkış tarihi ve fiyatı hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz bir içerik hazırladık. Hoş geldiniz.

Electronic Arts’ın yıllardır piyasayı kasıp kavuran futbol oyunu FIFA’nın yeni versiyonu geliyor. FIFA 21, aynı geçtiğimiz sene çıkan oyun gibi yine içerisinde birçok yenilik ve değişiklik barındırıyor. Henüz piyasaya sürülmeyen oyun hakkında da oyuncular sistem gereksinimleri, fiyat ve çıkış tarihi gibi birçok soruyu internet üzerinde araştırıyor.

Biz de sizler için FIFA 21 sistem gereksinimleri, fiyatı, çıkış tarihi ve değişen oynanış dinamikleriyle ilgili bir içerik hazırladık. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan FIFA 21 hakkında netleşen tüm detayları sizlerle paylaşalım.

FIFA 21 çıkış tarihi:

FIFA 21

Sevilen futbol oyunu FIFA 21, Steam ve Origin gibi oyun mağazalarında yerini almış durumda. Ön sipariş verilebilen FIFA 21’in çıkış tarihi de netleşti. Resmi açıklamalara göre FIFA 21, 9 Ekim 2020 tarihinde piyasaya sürülecek. O zamana kadar ön sipariş vermek isteyen kişiler ise Steam ve Origin üzerinden oyunun ön siparişini verebilirler. Ön sipariş veren kullanıcılar oyunu 3 gün önce, yani 6 Ekim 2020 tarihinde oynamaya başlayabilecek.

FIFA 21 sistem gereksinimleri:

FIFA 21

  • Minimum:
    • İşlemci: Intel Core i3-6100 3.7 GHz ya da AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz
    • İşletim sistemi: Windows 10 - 64 bit
    • Bellek: 8 GB RAM
    • Ekran kartı: NVIDIA GTX 660 2 GB ya da AMD Radeon HD 7850 2 GB
    • Depolama: 50 GB kullanılabilir alan
  • Önerilen:
    • İşlemci: Intel i5-3550 3.4 GHz ya da AMD FX 8150 3.6 GHz
    • İşletim sistemi: Windows 10 - 64 bit
    • Bellek: 8 GB RAM
    • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 670 ya da AMD Radeon R9 270X
    • Depolama: 50 GB kullanılabilir alan

FIFA 21 fiyatı:

FIFA 21 fiyat

  • EA SPORTS FIFA 21 Standard Edition: 419,99 TL
  • EA SPORTS FIFA 21 Champions Edition: 559,99 TL
  • EA SPORTS FIFA 21 Ultimate Edition: 599,99 TL

FIFA severler bu fiyatları gördükten sonra hayal kırıklığına uğrayabilir zira FIFA 21 inanılmaz derecede tuzlu bir fiyatla açılış yapıyor. Standard Edition, Champions Edition ve Ultimate Edition isimli üç farklı versiyonu bulunan oyunun her versiyonu oyuncuya farklı ödüller ve özellikler sunuyor. Oyun, Steam üzerinde ön siparişe açıldı ve belirttiğimiz fiyatlarla satın alınabiliyor.

FIFA 21 hangi konsollara çıkış yapacak?

FIFA 21

Akıllara gelen bir başka soru ise FIFA 21’in hangi platformlar için piyasaya sürüleceği oldu. Elbette herkesin tahmin edebileceği gibi FIFA 21, bilgisayarlar için piyasaya sürülecek. Bunun yanı sıra PlayStation 4 ve Xbox One konsolları için de piyasaya sürülecek olan oyunun gelecek nesil oyun konsolları için piyasaya sürülüp sürülemeyeceği de merak konusu oldu.

Yeni oyun konsolları 2020’nin sonlarına doğru piyasaya sürülecek. Xbox Series X ve PlayStation 5 konsollarının sırasıyla ekim ve aralık aylarında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Dolayısıyla FIFA 21’in de bu konsollar için piyasaya sürülmesi planlanıyor. EA Sports, oyunun bu platformlara erkenden gelebilmesi için Sony ve Microsoft ile işbirliği yapıyor. Bu da oyunun muhtemelen PS5 ve Xbox Series X piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra oynanabilir hale geleceğini gösteriyor.

FIFA 21 ile gelen yenilikler neler?

  • Yeni nesile uygun deneyim,
  • Kariyer modu iyileştirmeleri,
  • Oynanış dinamikleri,
  • Yeni ikonlar,
  • Ultimate Team

Yeni nesile uygun deneyim:

FIFA 21 yeni nesil

Xbox Series X ve PlayStation 5 konsolları gerek yükleme hızı gerek grafik alanında birbiriyle çok fazla rekabete giriyor. Bunun sonucu olarak da yeni nesil oyunlar fazlasıyla heyecan uyandırıyor. FIFA 21 de yeni nesile uygun deneyim sunacak oyunlardan biri olacak ve daha gerçekçi bir görüntü, gelişmiş ışıklandırma, hızlı yükleme süreleri ve özel tasarlanmış gerçekçi sesler ile boy gösterecek. Bunun yanı sıra yeni nesil konsolların daha iyi tasarlanan kontrol cihazları sayesinde oyun içerisinde olan şeyler cihazlara daha gerçekçi yansıtılacak.

Kariyer modu iyileştirmeleri:

Öncelikle şunu söylemek gerekiyor ki EA SPORTS, FIFA 21 ile kariyer modunu neredeyse baştan aşağı yeniledi. Bunların başında aktif simüle etme sistemi geliyor. Eski FIFA oyunlarında kariyer modunda maçları simüle etmek istediğinizde oyun içerisine müdahale edemiyor ve yalnızca maçların özetini yazılı bir şekilde görüyordunuz. FIFA, geri dönüşlerden nasibini almış ve bu sistemi değiştirmiş.

Artık simüle edilen maçlar canlı olarak izlenebiliyor, maç sırasında oyuncu değişikliği yapılabiliyor. Bunun yanı sıra oyuncular, maç sırasında oyuna dahil olabiliyor ve kendileri oynayabiliyor. Penaltı, frikik gibi özel anlarda ise oyuncunun ekranında bu anlar beliriyor ve bu tarz kritik anlarda kontrolü ele almasını sağlıyor. Oyuncular tarafından fazlasıyla beğenilebilecek bu özelliğin FIFA 21’de aktif antrenman sistemi de bulunuyor.

FIFA 21’de birden çok oyuncuyu aynı anda antrenmana sokabiliyor, onların zayıf yönlerini geliştirebiliyor ve hangi pozisyona yatkın olmaları gerektiğini seçebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra antrenman günlerini ajandadan ayarlayabiliyor, oyuncuların yorgunluklarını kontrol altında tutabiliyorsunuz. FIFA 21, bunun yanı sıra oyuncu transferi alanı da gelişmiş olarak karşımıza çıkıyor ve artık satın alma opsiyonu gibi birçok özellik transfer alanında bulunuyor.

Oynanış dinamikleri:

FIFA 20, yapılan oynanış değişiklikleriyle biraz tepki çekmişti. Özellikle değişen serbest vuruş dinamiği oyuncuları ikiye bölmüştü. FIFA 21’de gelen yenilikler ise oyunu daha gerçekçi hale getirecek ve oyuncuların çoğu tarafından beğenilecek gibi gözüküyor. Oynanış dinamiklerinde yapılan en büyük yenilikler, hem kullanıcının hem de yapay zekanın pozisyonlama alanında yapılmış.

Kale ağzında yapılan mücadeleler ve pozisyonu elde etme savaşları FIFA 21’de daha da yaygın olarak görülecek. Bunun yanı sıra atağa kalkma, top sürme ve defans yapma dinamikleri de değişiklik gösterecek. Dolayısıyla FIFA 21, eski FIFA oyunlarından çok farklı olmasa da daha gelişmiş dinamikler sunacak.

Yeni ikonlar:

FIFA 21 ikon

FIFA serisinin son oyunlarında gördüğümüz efsane oyuncular, bu oyunda da bulunacak. FIFA 21, diğer oyunlarda yer verilen ikonların yerine farklı oyunculara yer verecek. FIFA 21’in ikon listesini Eric Cantona, Ferenc Puskas, Xavi, Fernando Torres, Ashley Cole ve Nemanja Vidic oluşturacak.

Ultimate Team:

FIFA 21, Ultimate Team oyun modunda da bazı güzel değişiklikler getiriyor. Bunlardan biri ve en büyüğü, artık FIFA Ultimate Team’ın Co-op oynanabilecek olması. Bundan sonra Ultimate Team takımlarınızı arkadaşlarınızla ortak şekilde oluşturabilecek, maçları onlarla oynayabilecek ve galibiyet ödülünü bölüşebileceksiniz. Bunun yanı sıra oyunda fitness kartları bulunmayacak. Dolayısıyla oyuncular maçlardan sonra yüzde 100 formda olacak.

FIFA 21’de VAR sistemi bulunacak mı?

Video Asistan Hakem, yani VAR sistemi futbol tarihine yön verecek değişikliklerden biri oldu. Doğru kullanıldığında çok daha doğru kararlar alınabilmesini sağlayan VAR sisteminin oyunlarda bulunup bulunmayacağı da merak konusu oldu. FIFA 21, çok daha gerçekçi bir oyun olacak olsa da içerisinde VAR sistemini barındırmayacak.

FIFA 21’in kapak yüzü: Kylian Mbappe

FIFA 21 kapak

Her sene çıkan oyunlarda olduğu gibi bu sene de FIFA’nın kapağında yıldız bir oyuncu bulunacak. FIFA 21’in kapak yüzü olacak isim, bu durumu Twitter üzerinde kendi onayladı. Kylian Mbappe, paylaştığı bir tweet ile FIFA 21’in kapak yüzü olduğunu açıkladı ve “Hayal gerçek oldu” açıklamasını yaptı.

FIFA 21 hakkında netleşen tüm bilgileri açıkladığımız ve yenilikleri anlattığımız içeriğimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sizlerin de FIFA 21 ile ilgili fikirlerini yorumlar kısmında görmek istiyoruz. Bu ve bunun gibi inceleme içeriklerimizin devamı gelecek, kaçırmamak için bizleri takipte kalın.

18
17
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
17
2
1
0