Gamescom’da Efsane Half Life 3 Trolü!

Yılların en çok beklenen yapımı olan Half Life 3 için Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Gamescom oyun fuarında çok güzel bir trolleme yapılmış.

Özellikle 90’larda oyun dünyasına katılmış kesime “Hangi oyunun çıkmasını en çok istersiniz?” diye sorsak kesinlikle büyük oranda Half Life 3 cevabı alırız. Ha çıkacak, ha geliyor, vallahi de geliyor derken bir türlü hiçbir detayı ortaya çıkmayan HL3 için Valve’e giderek zorla bu oyunu yaptıracak bir kitle oluştu.

Hal böyle olunca Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen dünyanın en büyük oyun fuarlarından biri olan Gamescom’da çok güzel bir troll çalışması yapılmış.

Yukarıda görebileceğiniz gibi fuar alanının giriş bölümünde her sene fuarda sergilenecek yeni oyunların devasa afişleri yer alır. Sniper 3: Ghost Warrior, Watch Dogs 2 ve Titanfall 2 gibi bu senenin önemli yapımlarının yanında ise turuncu zemin üzerinde Half-Life: 3 yazması eminim fuara gelen tüm basın ve oyuncu kitlesini heyecana boğmuştur. Hemen hemen herkesin “Lan, acaba Valve bir sürpriz yapıp HL3’ü mü duyuracak?!” şeklinde muhabbetlerin döndüğü ortamda altında küçük puntolar ile yazılmış  “Editörler yeniden oynadı” gibi bir yazı çıkıyor. (Bir de almanca yazmışlar ki, gelen yabancı editörler ve katılımcılar iyice heyecanlansın)

İşin aslı ise cümlenin tamamına bakınca ortaya çıkmakta; “Half-Life: 3 editör yeniden oynadı” şeklinde bir sonuçla ilk HL oyununun iki alman sitesi olan Giga Games ve Spielettipps editörleri tarafından oynandığı vurgusu yapılıyor.

Yani, sonuç olarak iki alman oyun sitesi komple Gamescom katılımcılarını güzel bir trolleme çekerek hoş bir hava yarattılar. Helal olsun :)