MIT Bir Dakikada Kendi Kendini Monte Eden Telefon Oluşturdu

ABD'deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü araştırmacıları, bir dakikadan daha az bir sürede kendi kendini monte edebilen bir telefon ürettiler.

MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) bünyesindeki Self-Assembly laboratuvarında çalışmalar yapan bilim insanları, parçalarını kendisinin monte edebildiği bir cep telefonu prototipi geliştirdiler. 

Konseptin işleyişi ise şu şekilde: Toplam 6 parçadan oluşan telefon, sallanan bir mekanizma içerisine konuluyor. Yaklaşık bir dakikalık (hatta daha kısa) sürede 3’er parçadan oluşan iki telefon, kendisini kusursuza yakın olarak monte etmeyi başardı. Mıktanıslarla geçekleştirilen bu işlem esnasında telefonlar, kırılma ya da zedelenme gibi deformasyonlara uğramadı.

Projede yer alan Skylar Tibbits’e göre bu prototip, yeni ufuklar açması sebebiyle önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Günümüzde kullandığımız telefonları üreticilerin tasarladığı şekilde kullanmak zorunda olduğumuza dikkat çeken Skylar Tibbits, bu prototipin gelecekte kullanıcılara herhangi bir anakart üzerinde, farklı tasarımlar ve fonksiyonları bir araya getirerek cihazlarını kişiselleştirebilme imkanı tanıyacağını belirtiyor.