iPhone 6 ve iPhone 6S’de Dokunmatik Ekran İle Ahize Sorunu Baş Gösteriyor!

Apple’ın iPhone 7’yi tanıtmaya hazırlandığı şu günlerde 2 önceki nesil olacak olan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta dokunmatik ekran ve ahize sorunu ortaya çıktı.

Apple’ın özellikle her yeni cihaz çıkardığı zaman gelen yeni iOS sürümünün 2 önceki nesile sahip iPhone’ları zorladığı ve kullanım zorluğu yaratarak yeni iPhone modeline geçirmeyi amaçladığı teorisi her zaman konuşulmakta. Şimdi ise bu duruma hem yakın diyebileceğimiz hem de uzak sayılabilecek bir durum ortaya çıktı.

Bir telefonun tamir edilebilme, sağlamlık ve birçok açıdan değerlendirme yapan iFixit ekbi, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın dokunmatik ekranında problemler ortaya çıktığından bahsediliyor. Aynı zamanda (şahsen i6 sahibi arkadaşlarımdan da çok duydum) ahize kısmında ses azalma sorunu da yaşayan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın tam iPhone 7 modelleri gelecekken bu tarz durumların çıkması hemen komplo teorisyenlerini ortaya çıkardı.

Söylenene göre özellikle iPhone 6 Plus’ta ortaya çıkan bu ekran sorununda ekranın üst kısmında ortaya çıkan parazitlenmenin ardından kullanımda aksamalar ve sorunlar ortaya çıkyor. Hatta cep telefonu uzmanı olan Mihael Huie’ye göre iPhone 6 ya da iPhone 6 Plus sahibi olup bu sorunu yaşamayanlar varsa eninde sonunda böyle bir sorun yaşayacaklarını iddia ediyor.

Ancak gerçekten tam da iPhone 7 çıkacağı zamanlarda iPhone 6’nın kötülenmeye başlanması da komplo teorisyenlerini mantıklı çıkartacak bir düşüncelerin de ortaya çıkması normal gibi sanki.