Facebook’un Yeni Uygulaması Lifestage, Ergenler İçin Ciddi Bir Güvenlik Açığına Sahip!

Facebook tarafından ergen yaşlardaki gençler için geliştirilen Lifestage, ciddi derecede bir güvenlik sorununa sahip.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan Facebook, gençlere, hatta tam manasıyla ergen yaşlardaki kişilere yönelik bir uygulama çıkarmıştı. Lifestage adını taşıyan bu uygulama ergenlik dönemindeki gençler tarafından fazlasıyla yaygınlaşmaya başladı. Çünkü bu uygulama sadece 21 yaş altı gençlerin kullanabildiği bir uygulama.

Anne baba, akraba derdi olmadan sadece kendi akranları ile takılabilen gençler, bu nedenle ilgiyi arttırırken, güvenlik ve kişi tanıma noktasında ise ciddi bir güvenlik açığına sahip.

Lifestage’de hesap açmak isteyen bir kullanıcıya doğum tarihinin yanı sıra örneğin eğer 17 yaşındaysa gittiği lise sorulmakta. Bunu seçmeden kaydınız tamamlanmıyor. Fakat rastgele bir lise de seçebiliyor olmanız nedeniyle özellikle son dönemlerde ülkemizde iyice artan pedofili olan iğrenç mahlukatlara göre deyim yerindeyse bir cennet haline gelebilir.

Hali hazırda Facebook üzerinden küçük yaşlardaki çocuklarla iğrenç, mide bulandırıcı konuşmalar yapan bu lavuklara gün doğmaması için Lifestage’in daha iyi bir profil onayı, kişi tanıma gibi fake hesapları engelleyecek bir sistem oluşturması gerekiyor.