Sanal Gerçeklikle Sinema Deneyimi Bu Yıl Başlıyor

Sanal gerçeklik gözlükleriyle harika bir IMAX deneyimi sunacak VR sinema salonlarının bu yıl 6 noktada hizmete girmesi bekleniyor.

Sinema deneyimi söz konusu olduğunda en keyifli film keyfini yaşayabildiğiniz IMAX'in sinema altyapısı sanal gerçeklik teknolojisiyle birleşerek filmleri çok daha gerçekçi ve etkileyici hale getiriyor.

Aslında uzun süredir sinema salonlarına da sanal gerçeklik gözlüklerinin gireceği ve böylelikle film deneyiminin çok daha fazla gelişeceği haberleri, artık gerçeğe dönüşmek için gün sayıyor. Öyle ki IMAX, 6 noktada IMAX VR sineması bu yıl içinde tüketicilerin hizmetine sunmaya çalıştığını açıkladı ve bu seçilen noktalara sanal gerçeklik gözlüğü gönderilmeye başlandı.

Acer ve Starbreeze ortaklığıyla yapılan StarVR isimli sanal gerçeklik gözlüklerinin olacağı IMAX sinemalar, hem sanal gerçeklik hem donanım hem de sinema alanında deneyimli şirketlerin iş birliğiyle hizmette olacak.

StarVR'ın klasik VR gözlüklerden farklı ne?

Oyun ya da diğer amaçlarla tüketicilere sunulan sanal gerçeklik gözlükleri (Oculus Rift, HTC Vive vb.) 110 dereceye kadar görüş açısı sunarken, sinema alanında kullanılacak StarVR, 210 derece açısıyla özellikle sabit bir görüntüde en iyi dneeyimi sunmayı hedefliyor. IMAX'in VR sinema programında Türkiye şimdilik yok. Bakalım ilerleyen dönemlerde de ülkemizde böyle bir adım görecek miyiz?

Ayrıca eğer mobil cihazlarınızla kullanabileceğiniz uygun fiyatlı ve kaliteli bir sanal gerçeklik gözlüğü arıyorsanız 55 TL’ye Alınabilecek En iyi Sanal Gerçeklik Gözlüğü: Shinecon VR isimli videomuzu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz: