Bilim Kurgu Filmlerinden Fırlamış Sürücülü Drone Konsepti

Spor otomobilleri aratmayan bir drone'a binerek yolculuk ettiğinizi düşünün. İşte haberimize konu olan Ventooz'un olayı tam olarak bu.

Daha önceden düz duvara tırmanan, sualtı dalışı yapan hatta özel düzenekleri ile diğer drone'ları avlayan drone'lar bile görmüştük. 

O yüzden bu haberimizde söz edeceğimiz drone sizleri pek şaşırtmayabilir. Ancak sahip olduğu tasarım eminiz ki dikkatinizi çekecek.

Muhtemelen aklınıza ilk olarak The Dark Knight filminde Batman'in kullandığı motosiklet gelmiştir (en azından ben öyle düşündüm). Konsept tasarım olarak karşımıza çıkan Ventooz isimli bu drone'un özelliği, sürücüsü olmasına karşı 90 derecelik yüzeylere tırmanabilmesi.

Evet yanlış okumadığınız, bu drone ile düz duvara tırmanabilmektesiniz. Bunu sağlayan şey ise drone'un tekerleklerinin sahip olduğu ve tıpkı bir ahtapotun kollarında bulunan vantuzları andıran tasarım. Ön ve arka kısmında hareketli şekilde bulunan pervaneler drone'un ileri-geri ve yukarı-aşağı hareketini sağlamakta. 

Tabi Ventooz'un bir insanı rahatlıkla taşıyabilmesi için devasa boyutta olduğunu da belirtelim. Ventooz şu an için sadece bir konsept.