Dünyanın En Yüksek Batarya Kapasiteli Elektrikli Spor Otomobili: FFZero1

Faraday Future ile LG Chem birlikte yeni çıkaracağı Elektrikli arabasının Bataryası için ortaklığa gitti.

Dünyamızdaki petrol kaynaklarının hızla azalması  ile, lüks elektrikli araçların üretimi de hız kazandı. Tabi söz konusu elektrikli otomobiller olunca insanların aklına ” şarjı ne kadar dayanabilir ki?” veya “ne kadar süre içerisinde şarj olur?” gibi sorular geliyor.

Faraday Future bu sorulara yeni çıkaracağı FFZero1 süper spor otomobili ile cevaplayacak. Faraday ile LG Chem ortaklığa giderek dünyanın en yüksek kapasiteli batarya paketini üretip FFZero1’de kullanacaklar.



Bildiğimiz üzere Tesla ve Panasonic, büyük bataryaları ile bu alanda lider konumunda. Ayrıca araçlarında 60 kWh’lık büyük batarya kullanan tek firma ise Tesla. Tesla silindir batarya kullanacağını daha önceden duyurmuştu ancak Faraday Future, sadece duyurmakla kalmadı birde Twitter üzerinden kendi yaptıkları silindir bataryanın fotoğrafını yayımlamdı. Son olarak Faraday Future gelcekteki projeleri için 1.8 Milyar $ dolar yatırım yaptığını söylüyor.



Umarız petrol kaynakları daha da hızlı tükenir ve yollar-sokaklar tamamen yeşil motorlara kalır. Gerçi diğer acı bir gerçek ise dünyamızın çok uzun süredir kirlenmiş olup, dönülemeyecek bir yola girmiş olmasıdır. Neyse, zararın neresinden dönsen kârdır.