Pokemon Go, Oyuncularda Hayal Kırıklığı Yaratmaya Devam Ediyor

Niantic firmasından oyunun yeni güncellemesine dair yapılan duyuruya göre oyunda değişen çok bir şey yok.

Çıkışıyla büyük sükse yaratan ve kısa zamanda rekor kitlelere ulaşan Pokemon Go, düşüşüne de yine aynı hızla devam ediyor. Çizgi dizi serisinin ve GameBoy oyunlarının mirasını çok çabuk tüketen oyun, çıkacak olan yeni güncellemesiyle de beklentilerin gerisinde kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

iOS için 1.13.3 ve Android için de 0.43.3 versiyonlarına kavuşacak olan oyunun son güncellemesine dair yapılan açıklama; “Profesör Willow, yumurtaların kırılması için gereken yürüme mesafelerine göre farklı modellerde olduğunu keşfetti” şeklinde. Yani ne mi diyor? Bilmiyoruz. Güncelleme henüz yayınlanmış değil ve kimse bu konuda kesin bir bilgiye sahip değil. Ancak yorumlar, yumurtaların renklerinin değişeceği yönünde.

Bildiğiniz gibi oyunda 2, 5 ve 10 km yürüyerek açılan üç farklı yumurta tipi var. Her tip yumurtadan da, belirlenmiş gruptan bir adet Pokemon çıkıyor. Niantic burada, bu üç farklı yumurta tipinin farklı renklerde olması gerektiğinin önemini (!) fark etmiş ve böyle bir değişikliğe gitmeye karar vermiş sanırım.

Peki neydi esas olması gereken? Pokemon’un GameBoy oyunlarına ya da kart oyunlarına aşina olanlar bilirler ki; Pokemon savaşı, savaşan Pokemonların sahip olduğu element özelliklerini ve yeteneklerini temel alan bir stratejiden ibarettir. Öyle pata küte dalmalı, hızlı parmak hareketleriyle ekrana abanmalı bir şey değil yani Pokemon savaşı.

Ayrıca oyuncuları hayal kırıklığına uğratan bir başka detay ise, kuşkusuz, Pokemon evrimleştirme süreci oldu. Zira hemen hemen herkes, Pokemonların savaşarak seviye atlayacağını ve seviye atladıkça da evrimleşeceğini bekliyordu. Aynı Pokemondan ne bileyim, kaç tane yakalamak gerekeceğini değil. Düşünsenize, bir Squirtle yakalıyorsunuz ve O'nu karşılaşmalarda kullanarak geliştiriyorsunuz. O Squirtle sizin için çok daha özel olmaz mıydı?

GYM sisteminin saçmalığı ve adaletsizliği, nüfusça yoğun olmayan bölgelerde belli başlı birkaç Pokemon haricinde başka Pokemon bulunamayışı ve bu durumların ortaya çıkardığı çözülemeyen hile sorunu ve daha niceleri.

Tüm bu sorunlar bu halde sürüp giderken, Niantic firmasının güncellemeye, Pokemon Go Plus isimli kol saatinin pilinin bittiğini haber veren bir gösterge eklediklerini duyurması, sanırız firmanın konuya yaklaşımı hakkında bir fikir veriyordur hepimize. Ne diyelim, hayırlı işler Niantic.