En Sevdiğimiz Diziler ve Çizgi Filmler, Hayatımızdan Ne Kadar Süre Çalıyor?

Nielsen tarafından hazırlanan rapora göre popüler dizi ve çizgi dizilerin toplam süreleri karşılaştırılmış.

Artık dizi izlemek hayatımızda oldukça önemli bir yere sahip oldu. Özellikle Amerikan dizileri dünya genelinde büyük popülarite elde edince her bölümünü merakla bekleyen ya da bi oturuşta tüm sezonu ardı ardına izleyecek yapıya büründük. Bu noktada Nielsen tarafından hazırlanan Topten listesine göre birçok popüler dizinin ne kadar süreye sahip olduğundan bahsedilmiş.

Bu noktada örnek olarak Sherlock 14 saat, Breaking Bad 1 gün 22 saat, Lost ise 3 gün 18 saat süren bir toplam süreye sahip.

Bir diğer listede ise True Blood 2 gün 10 saat, Dexter 3 gün gibi sürelere sahipken Supernatural toplam 6 gün 1 saat, tüm Doctor Who serisi ise 15 gün 12 saat sürüyor.

Çizgi dizilerden ve animasyon yapımlarından bahsedecek olursak eğer Batman serisi 1 gün 7 saat sürecekken Dragon Ball Z 4 gün 11 saat, Adventure Time 2 gün 10 saat, Jetgiller 1 gün 4 saat,  Sponge Bob Squarepants 3 gün 6 saat ve efsanemiz Pokemon ise 12 gün 9 saat sürerdi.

Sonuç olarak birbirinden popüler olan bu seriler toplamda hayatımızdan birkaç günü çalıyor. Hatta filmleri de dahil edersen ufak bir genelleme ile hayatımız boyunca izlediğimiz dizi ve filmler bir yıla yakın bir süremizi çalmış olacak.

Son olarak Nielsen’in hazırladığı bu listenin 2014 yılı verileri olduğunu da belirtelim. Bu sebeple günümüzün popüler dizilerinden bazıları maalesef yok.