2050 Yılında İstanbul’u Ele Alan Distopik Oyun ManMade Kickstarter’da Desteklerinizi Bekliyor

Daha önce sizlere tanıttığımız Türk yapımı oyun ManMade, Kickstarter'da yayınlandı. 2050 yılında distopik bir İstanbul'da geçen oyun, buradan aldığı güçle gelişimine devam edecek.

Özellikle son yıllarda yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik sektörleri ülkemiz de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında ilgi çekmeye başladı. Bu noktada ülkemizde de sağlam adımlar atıldığını söylemekte fayda var. Yapay zekanın egemen olduğu bir distopik evrende geçen ManMade isimli oyun, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent’te bulunan Cbilab Studios tarafından geliştirildi. Hem PC kullanıcıları, hem de sanal gerçeklik gözlüğüne sahip olan kullanıcılar için olmak üzere iki farklı versiyonu bulunan oyun, son derece başarılı görünüyor.

Türkiyenin ilk sinematik VR oyunu olma özelliğini taşıyan ManMade’de iki ayrı oynanabilir karakter bulunuyor. Bu karakterler ile oyuncular dünyayı bir birinden farklı geçmiş, kültür ve inançlara sahip iki farklı kişi gözünden deneyimleyebilecekler. Fütüristik bir dedektiflik deneyimi sunan oyunda, macera boyunca gerçekleşen detaylara dikkat etmek, oyunun gidişatı açısından önem taşıyor.

Öte yandan gerçek aktör ve performansların kullanıldığı oyunda, aktörlerin yüzlerini dijitalleştirmek için 3 boyutlu tarama yönteminin kullanıldığı belirtiliyor. Aktörlerin vücut hareketlerini yakalamak için IKinema, yüz hareketlerini yakalamak için ise FaceWare teknolojisi kullanılmış.

Bugün itibariyle Kickstarter’a çıkan oyun; HTC Vive, Oculus Rift, PC, PlayStation ve PlayStation VR platformlarında yayınlanacak. Bu bağlamda eğer sizler de oyun hakkında bilgi almak ve 43.000 Euro hedefi olan kampanyaya destek olmak istiyorsanız, bağlantıya tıklayarak Kickstarter sayfasına erişebilirsiniz.