Steam'de Ücretsiz Olan Realm Royale, Fortnite'ı Tahtından Edebilir!

Paladins evreni üstüne kurulmuş oyun yapısı ile Realm Royale, erken erişim avantajı ile Steam'de ücretsiz olarak oyuncuların beğenisine sunuldu.

Kuşkusuz ki geçtiğimiz senelerde yükselişe geçen MOBA oyunlarının yerini şu sıralar Battle Royale tabanlı oyunlar almış durumda. Yükseliş ivmesi hala artmaya devam eden ve günden güne kullanıcı sayısını arttıran bu oyunların yeni trend olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Özellik PUBG ile başlayan yükseliş, Fortnite’ın ücretsiz olması ve kitlesine ulaşma noktasındaki başarısıyla durdurulamaz bir hal aldı. Şu sıralar birçok oyunun Battle Royale modlar üzerinde denemeler yaptığını görsek de rakiplerinden tamamen sıyrılacak bir konsept tüm hızıyla üzerimize geliyor.

Smite ve Paladins’in geliştiricisi Hi-Rez Studios, Realm Royale adında Battle Royale bir oyunla bomba gibi geliyor. Temel olarak Paladins’ten izler de taşıyan oyun, standart bir Battle Royale oyundan farklı olarak 5 farklı karakter sınıfını barındırıyor. Daha açık bir dille belirtmek gerekirse yaptığınız karakter ve sınıf seçimi, oyun içindeki stratejinizi derinden etkiliyor. Bu yönüyle Overwatch’ı anımsatan oyunun eleştirilebilecek tek tarafı ise uzaktan bakıldığında Fortnite’a oldukça benzeyen yapısı diyebiliriz.

Bir Batte Royale oyununda görmeye pek de alışık olmadığımız şekilde binek hayvanlar ve crafting sistemi de bulunan oyun, at sırtında bir battle royal deneyimi yaşamamıza olanak veriyor. Şu an için erken erişim avantajı dahilinde Steam’de ücretsiz olan Realm Royale,  5GB boyutu ve PUBG’ye nazaran düşük sistem gereksinimleri ile oyun dünyasına iddialı bir giriş yapıyor. Siz de oyunu Steam üzerinden ücretsiz denemek için buraya tıklayabilirsiniz.