Apple, Qualcomm'un 4 Patentinin İptal Edilmesi İçin Başvurdu

Apple ve Qualcomm arasındaki patent savaşı tüm hızıyla devam etmekte. Apple ABD Patent ve Marka Ofisi'nden Qualcomm'un 4 patentinin iptal edilmesi için başvurdu.

Amerika Birleşik Devleleri'nde patent ihlali konusunda, sıklıkla yargıç karşısına gelen iki teknoloji devi Apple ve Qualcomm yeni bir dava ile gündeme oturdu. Apple bu sefer sadece yargıya gitmeyerek, ABD Patent ve Marka Ofisi'nden Qualcomm'un dört patentini iptal etmesini talep etti. 

Daha önce yargıya intikal etmiş 4 patent, şu an için ABD Patent ve Marka Ofisi'nin de incelemesinde. Apple'ın itiraz ettiği patentlerin içerisinde dijital kamera otomatik odaklaması, hem telefon hem de kişisel dijital asistan olarak işlev gören bir cihaz, dokunmaya duyarlı ekranlar ve devre belleği bulunmakta.

Patent ofisi verilerine göre Apple'ın, patent iptali için şu ana kadar toplamda 398 başvurusu bulunuyor. Apple'ın sıkça itiraz yaptığını ve Qualcomm'un da bu hamlelere karşı itirazla karşılık verdiğini bilmekteyiz. Bu dava sonucunda da Qualcomm'un karşı itirazda bulunacağı tahmin ediliyor. İlerleyen günlerde ABD Patent ve Marka Ofisi'nin kararını vereceği belirtildi.